Sveriges statminister Stefan Löfven (S) har valgt en anden corona-strategi end hans danske statsministerkollega. (Arkivfoto) Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Sverige: Dødeligste måned i næsten 30 år

18. maj 2020, 14:55
Finland, Norge og Island ligger igen i bund med coronadødsfald. Populær genåbning i Reykjavik af svømmehaller.

Myndighederne i Sverige oplyser mandag, at april var den dødeligste måned i landet i flere årtier.

- I april døde der flere mennesker i Sverige end i nogen anden måned siden april 1993, lyder det i en foreløbig opgørelse fra Sveriges statistikbureau, SCB.

Der blev meldt om 10.458 dødsfald i april, hvor coronavirus for alvor begyndte at hærge.

I 1993 døde 11.057 personer på en måned. Årsagen til det høje dødstal dengang var en kraftig influenzaepidemi.

I alt døde 97.008 personer i 1993, hvilket var det højeste antal døde på et år siden 1918, da den spanske syge hærgede landet.

Sverige meldte mandag om yderligere 19 døde med coronavirus. Dermed er 3698 registreret døde efter smitte med virusset, oplyser de svenske sundhedsmyndigheder ifølge TT.

I weekenden bliver der indrapporteret tal med nogen forsinkelse.
De opdaterede tal viser, at der er 30.377 bekræftede smittetilfælde i Sverige.

1853 personer er eller har været indlagt på intensivafdelinger.

I Finland er der ikke meldt om flere døde det seneste døgn, og derfor er dødstallet uændret 298. Men der kommer en opdatering fra myndighederne senere på dagen.

Der er registreret yderligere 33 smittede i Finland, så det samlede antal med coronasygdommen Covid-19 er 6380 ifølge avisen Hufvudstadsbladet.

I Norge melder myndighederne om yderligere én død med coronavirus siden søndag. Det bringer det samlede dødstal op på 233.

I Island er der glæde mange steder mandag. Ingen nye dødsfald med coronavirus, og Reykjaviks svømmehaller, der tempereres fra varme kilder, er åbnet, efter at de har været lukket i otte uger under coronakrisen. Det skriver Iceland Review.

Statens Serum Institut i Danmark melder om yderligere én død det seneste døgn. I alt er 548 døde herhjemme under epidemien.

/ritzau/