FOKUS: APPLES SKYGGESIDE: Apple: Vi gør en indsats og vi er stolte

11. mar 2011
Apples svar på anklagerne om sulteløn, forgiftede ansatte og selvmord nær fabrikkerne.

"Vi tillader kun, at de højeste standarder for arbejdsmiljø bliver overholdt. Derfor har vi et stort og solidt system, hvor vi evaluerer, monitorerer og verificerer, hvordan forholdene er hos vores leverandører."

Sådan lyder svaret fra Apples kommunikationschef i Europa Alan Hely, da Avisen.dk konfronterer ham med dokumentationen for de dårlige forhold hos elektronikgigantens leverandører i Kina.

'Dedikeret firma'

Ovenpå anklagerne, som senest er dokumenteret i en rapport fra den europæiske organisation makeITfair, fortæller han, hvor dedikerede Apple er i opgaven om at at sikre de ansattes helbred og velvære.

Kommunikationschefen forklarer, at Apple siden 2007 selv har lavet deres egne undersøgelser hos 288 af deres leverandører.

I Apples rapport fra i år, kan man læse, at selskabet har lavet en omfattende interviewundersøgelser blandt de ansatte på fabrikkerne i Kina.

Undersøgte gift

Her har Apples udsendte spurgt ind til de mange selvmord og forsøgt at finde årsagen bag dem.

Alan Hely henviser til det sted i Apples rapport, hvor der står at firmaet er i gang med at undersøge en episode, hvor 137 ansatte blev syge, sandsynligvis fordi de blev forgiftet med stoffet hexan.

"De rapporter vi laver viser, hvor seriøst vi tager vores sociale ansvar hos Apple," fortæller kommunikationschefen, som ikke vil forklare, hvorfor Apple, som den eneste virksomhed, ikke har svaret på henvendelser fra organisationen makeITfair, som står bag den nye kritiske rapport.