Ansattes største ønske: Mere i løn, tak

5. mar 2013, 13:22
Løn dominerer dagsordenen, når kolleger mødes til faglig snak, viser ny undersøgelse. Stagneret lønniveau lægger pres på lokale lønforhandlinger i foråret, vurderer arbejdsmarkedsforsker.

Når snakken går på arbejdspladsen, er der ét emne, der overskygger alt andet på dagsordenen: Kroner på bankbogen ved månedens udgang.

Ifølge 72 procent af tillidsmændene fra fagforeningen HK/Privat har løn været det varmeste emne, når kolleger inden for det seneste år har stukket hovederne sammen.

Det viser en ny undersøgelse foretaget blandt 450 tillidsmænd fra HK/Privat.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen vurderer, at det fastfrosne lønniveau, der er skabt som følge af finanskrisen, gør løn til det altdominerende emne på arbejdspladserne.

"Der har ikke været meget godt at sige om lønudviklingen i den private sektor. Vi har en historisk lav lønstigningstakt, og i den private sektor ser vi i dag i gennemsnit et reallønsfald," siger professoren fra Aalborg Universitet.

Varmer op til lønforhandlinger

Flemming Ibsen peger desuden på, at det fastfrosne lønniveau ligger ekstra pres på de lokale lønforhandlinger, som gennemføres på de fleste arbejdspladser i løbet af foråret.

Men løn er langtfra det eneste, der diskuteres på arbejdspladserne.

Ifølge undersøgelsen fra HK/Privat har psykisk arbejdsmiljø været diskuteret på 58 af de faglige møder gennem det seneste år.

Ifølge faglig chef i HK/Privat Jesper Schmidt Sørensen fylder bekymringer om jobsikkerhed og stress mere end tidligere.

"Det psykiske arbejdsmiljø er kommet mere i fokus, og det har jeg det godt med. Det er den vej, vi skal, for det nytter ikke noget, at folk sidder alene med deres problemer," siger Jesper Schmidt Sørensen

Virksomheder skærer ind til benet

Ifølge Flemming Ibsen har private virksomheder siden finanskrisens indtog gennemgået deres omkostninger med en tættekam og skåret ned. Det har lagt et hårdt pres på de medarbejdere, der sidder tilbage.

"Man har fået et mere hårdt og intens tempo på jobbet, og derfor er arbejdskraften ret hårdt presset i øjeblikket," siger Flemming Ibsen.

Frygt for fyreseddel stresser

Ifølge Professor Flemming Ibsen dykker det psykiske arbejdsmiljø, når medarbejderne frygter at få en fyreseddel. Og den frygt bliver forstærket, når man ser kolleger ryge på porten.

Jesper Schmidt Sørensen fra HK/Privat er enig.

"Vores fornemmelse er, at folk er bange for, at miste deres job i øjeblikket," siger han.

Negativ spiral

Netop udsigten til at miste sin plads ved skrivebordet afholder mange fra at sige fra over for det stigende arbejdstryk.

"Når presset vokser på arbejdet, så reagerer man normalt imod det. Men frygter man at blive fyret, så bøjer man måske nakken," siger Flemming Ibsen.

Det snakker de om på jobbet

 

  • 71,9 procent af tillidsmændene i HK/Privat svarer, at de har diskuteret løn med kollegerne inden for det seneste år.
  • 57,8 procent af tillidsmændene i HK/Privat svarer, at de har diskuteret psykisk arbejdsmiljø med kollegerne inden for det seneste år.

 

Kilde: Undersøgelsen er udført af HK/Privat, blandt 450 tillidsmænd.