65 gange har indsatte i år overfaldet de ansatte i Nyborg Fængsel. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ansatte sparkes i ansigtet: - Du er fuldstændig alene

28. sep 2019, 10:20
Nyborg Fængsel har fået tre strakspåbud af Arbejdstilsynet på grund af sikkerheds- og sundhedsmæssigt uforsvarlige arbejdsforhold.

Nyborg Fængsel fik i marts, april og juni strakspåbud af Arbejdstilsynet, viser en aktindsigt som TV 2/Fyn har fået.

LÆS OGSÅ: Mikkel Kessler tabte retssag

De tre påbud er givet på grund af arbejdsforhold, der ikke er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige - blandt andet fordi fængselsbetjentene ofte må arbejde alene, skriver tv-stationen.

Formanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, fortæller om flere grimme overfald, hvor personalet netop har været alene.

- Og hvor man har ligget i fuldstændig hjælpeløs tilstand og må forsøge på at få tilkaldt hjælp, efter man eksempelvis er blevet sparket gentagne gange i ansigtet og andre ting. Og det kan vi simpelthen ikke leve med.

Bo Yde Sørensen tilføjer, at det er psykisk hårdt og utrygt at være alene som fængselsbetjent, og mener, at der skal vilje til fra ledelsens side for at gøre noget ved det.

LÆS OGSÅ: Opråb fra branche: "Vi skal være rigtigt bange"

Mere overvågning er ikke nok

Chefen i Nyborg Fængsel, Henrik Marker, fortæller til TV 2/Fyn, at man blandt andet er i gang med at øge kameraovervågningen, men det giver Bo Yde Sørensen ikke meget for.

Han understreger, at fængselspersonalet arbejder med farlige mennesker, som samfundet ikke ønsker at have gående på fri fod.

- Man er altså nødt til at have nogle vilkår, så vi kan være trygge i det arbejde, vi skal udføre med dem, siger Bo Yde Sørensen til TV 2/Fyn.

Alene i de første otte måneder af 2019 har der været 65 episoder med vold og trusler mod ansatte i Nyborg Fængsel.

LÆS OGSÅ: Mand går amok: Smadrer glas i hovedet på frisør