Efter kokken Claus Meyer solgte størstedelen af sine kulinariske aktiviteter til den britiske kapitalfond IK Investment Partners har han blandt andet åbnet The Great Northern Foodhall (billedet) på Grand Central Station i New York. Her ses han sammen med kronprinsesse Mary og tidligere statminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Troels Graugaard/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ansatte skyder kæmpe millionbeløb i kendt firma

5. jan, 15:23
Ledelsen i Løgismose Meyers investerer millioner i den tabsgivende fødevarevirksomhed.

De ledende medarbejdere i fødevarevirksomheden Løgismose Meyers har investeret et tocifret millionbeløb i medarbejderaktier, skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Kendt direktør ramt af stress: - Jeg kunne ikke bevæge mig

- De ledende medarbejdere blev sidste år tilbudt et medarbejderaktieprogram, hvor man, hvis man havde lyst, fik mulighed for at købe aktier i virksomheden. Det er der en gruppe medarbejdere, der har benyttet sig af og samlet set købt aktier for 12,5 millioner kroner, siger Jesper Uggerhøj til Finans.

Jesper Uggerhøj har selv puttet penge i virksomheden, som i 2015 opstod som en fusion af Løgismose og Meyers. Siden har koncernen tabt store millionbeløb under ejerskab af den britiske kapitalfond IK Investment Partners.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Finans skrev forleden, at det ifølge virksomheds-registret fremgik, at Løgismose Meyers var blevet tilført 50 millioner kroner i ny kapital. Men det passer ikke, oplyser Jesper Uggerhøj til Finans.

LÆS OGSÅ: Kendt rigmand får kæmpe million-underskud

Han afviser desuden spekulationer om en kapitalforhøjelse fra IK Investment eller andre, og understreger, at de oprindelige aktionærer ikke har tilført virksomheden aktiekapital siden fusionen.

Ifølge Finans er underskuddet i Løgismose Meyers Holding i perioden 2015-2018 på 150 millioner kroner.

Desuden har man droppet at drive Løgismose og Meyers som en samlet virksomhed og dermed høste synergieffekter, men fastholder i stedet at Løgismose fortsætter sit fokus på detailhandlen, mens Meyers koncentrerer sig om måltider i form af foodservice og restaurations- og kantinedrift.

Ifølge Finans er der i alt 1.100 ansatte i koncernen.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Politikere har skabt et tag selv-bord