Den kinesiske tech-gigant Huawei Technologies er i høj grad kendt for deres smartphones. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkivfoto)

Ansatte raser: - Vores arbejdsplads stinker af dårligdom

21. nov 2019, 09:40
Højt arbejdspres, ubalance mellem familie- og arbejdsliv og kollision mellem kinesisk og dansk arbejdskultur sender Huawei i bund.

1,8 point ud af 5 mulige. Så lavt scorer den kinesiske tech-gigant Huawei Technologies i Danmark, når det kommer til arbejdsmiljø.

LÆS OGSÅ: Dansk direktør stopper efter få dage: "Et personligt valg"

Pointene er hevet ud af data fra jobportalen Jobindex, som it-magasinet Computerworld refererer.

I undersøgelsen har nuværende og tidligere ansatte deltaget, og faglig konsulent hos Prosa, John Jørgensen, bekræfter undersøgelsen og fortæller, at tilbagemeldingerne fra fagforbundets medlemmer går på, at alle de vigtigste beslutninger træffes i Kina, og at de ansatte i Danmark bliver holdt langt væk fra indflydelse.

- For at sige det, som det er: Huwaei er en arbejdsplads, der stinker langt væk af dårligdom, siger John Jørgensen til Computerworld.

Der er således en kollision mellem kinesisk og dansk arbejdskultur. Samtidig tegnes et billede af en virksomhed med et ekstremt højt arbejdspres, manglende karrieremuligheder og ubalance mellem familie- og arbejdsliv.

Jiang Lichao, Huaweis øverste chef i Danmark, siger i en mail til Computerworld, at koncernens egne trivelsundersøgelser viser et helt andet og mere positivt billede.

Han tilføjer, at Jobindex' undersøgelse nu får virksomheden til at sætte endnu mere fokus på udvikling i medarbejdertilfredsheden.

Nederst på Jobindex' jobglædeundersøgelse, som er lavet blandt jobportalens brugere og tæller 20 væsentlige danske IT-virksomheder, ligger også DXC Technologys danske afdeling. Øverst ligger Microsoft Danmark.

LÆS OGSÅ: Skuespiller og hans familie forgiftet