De ansatte er utilfredse med fyringen af den ledende overlæge Hospitalsenhed Midt i Silkeborg, Ulrich Fredberg. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Over 200 ansatte raser over fyring: Vi mangler en forklaring!

20. maj, 21:46
Flere hundrede medarbejdere kritiserer i et åbent brev ledelsens håndtering af en omdiskuteret fyring på sygehuset i Silkeborg.

220 ansatte på sygehuset i Silkeborg har sat deres underskrift på et åbent bekymringsbrev.

Det skriver TV Midtvest.

LÆS OGSÅ: Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

I brevet udtrykker medarbejderne deres bekymring for det fremtidige samarbejde med hospitalets ledelse. Det sker i kølvandet på en omdiskuteret fyring af den ledende overlæge på Hospitalsenhed Midt i Silkeborg, Ulrich Fredberg.

'Efter vores opfattelse kunne Ulrich Fredbergs afskedigelse nemt have været undgået, hvis hospitalsledelsen havde mestret en professionel ledelsesmæssig konflikthåndtering. I stedet står vi nu i den historisk set største konflikt, der er set i Silkeborg. Vi mangler stadig en acceptabel forklaring på hans fyring,' står der ifølge TV Midtvest blandt andet i brevet fra de ansatte, der frygter store konsekvenser for deres arbejdsmiljø.

Ulrich Fredberg blev fyret i slutningen af april, fordi der ifølge hospitalsledelsen var omfattende samarbejdsproblemer i en sag, hvor flere patienter ikke blev tilbudt den rigtige skanning for lungekræft. Ulrich Fredberg selv anerkender, at han ikke fulgte Sundhedsstyrelsens retningslinjer, men afviser alligevel kritikken med henvisning til, at det ikke var muligt at opfylde retningslinjerne i forhold til kapaciteten.

Den tidligere ledende overlæge har efterfølgende fået opbakning fra både ansatte og sundhedsfaglige eksperter. Og nu råber de ansatte altså vagt i gevær. I brevet henviser de også til en anden sag fra september sidste år, hvor der blev indgået en fratrædelsesaftale med overlæge Birgitte Hertz på børneafdelingen i Viborg. I brevet skriver medarbejderne, at de har fulgt ledelsens håndtering af den sag 'med dyb bekymring'.

Hospitalsledelsen oplyser i et skriftligt svar til TV Midtvest, at man ser på stor alvor på spliden mellem personalet og hospitalsledelsen.

'Vi tager brevet meget alvorligt og anerkender den frustration, som underskriverne giver udtryk for,' skriver Mette Fjord Nielsen, der er sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt, i svaret.

Region Midtjylland har nu besluttet, at hente uvildige, eksterne kræfter ind for at gennemgå sagerne.