Arkivfoto fra Danish Crowns slagteri i Rønne, hvor de ansatte tirsdag har valgt at nedlægge arbejdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ansatte nedlægger arbejdet: Kræver undskyldning fra direktør

10. dec 2019
De ansatte på Danish Crowns slagteri i Rønne har valgt at nedlægge arbejdet og gå hjem.

Et fagligt møde har ført til, at de ansatte på Danish Crowns slagteri i Rønne har nedlagt arbejdet.

LÆS OGSÅ: Tidligere politiker gemte bombe i altankasse

Bornholms Tidende skriver, at de ansatte tirsdag formiddag var samlet til et fagligt møde. Peter Koefoed Nielsen, der er fabrikschef på slagteriet, ønsker ikke at oplyse, hvad mødets dagsorden og resultat var. Det står dog klart, at medarbejderne i formiddags valgte at nedlægge arbejdet for at gå hjem.

Flere kilder oplyser til den bornholmske avis, at arbejdsnedlæggelsen skyldes uenighed om aflønningen af de ansatte i slagteriets nye pakkeri. I fredags eskalerede konflikten til noget, der af flere af de ansatte blev opfattet som trusler mod deres tillidsmand, fortæller de anonyme kilder til Bornholms Tidende.

Jens Hansen er pressechef i Danish Crown, og han bekræfter overfor avisen, at balladen kan tilskrives en samtale, som fandt sted mellem Per Laursen - der er Danish Crowns produktionsdirektør-  og slagteriarbejdernes tillidsmand.

– En samtale, som har udviklet sig mindre heldigt, siger Jens Hansen til Bornholms Tidende.

Han ønsker ikke at uddybe indholdet af samtalen.  

Nu forlanger de ansatte, at produktionsdirektøren i morgen møder op på slagteriet for at give tillidsmanden en offentlig undskyldning.