Tre sodavand på to år kan koste jobbet på FGU Østjylland. Foto: Jumpstory

Ansatte må ikke drikke sodavand: Risikerer fyreseddel

15. jan, 08:23
Fagforeninger har ikke tidligere hørt om, at ansatte kan blive fyret for at drikke sodavand i arbejdstiden.

I yderste konsekvens kan det koste en ansat på uddannelsesinstitutionen FGU Østjylland jobbet, hvis vedkommende drikker sodavand i arbejdstiden, skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Falsk hjemmehjælper snyder 96-årig kvinde: Stillede ét særligt spørgsmål

På et møde i samarbejdsudvalget kort før jul blev det besluttet, at hvis der drikkes sodvand - eller ryges - i skoletiden, "hedder det op til to advarsler, og tredje gang er overtrædelsen en fyringsgrund, inden for en toårig periode fra første advarsel". Det fremgår af en mail, som B.T er i besiddelse af.

Thomas Andreasen, formand for organisationsudvalget i Danmarks Lærerforening, siger til B.T., og han ikke tidligere har oplevet et sådant forbud eller fyringsgrund før.

Han bakkes op af formanden for Uddannelsesforbundet, hvor en del af de ansatte er medlemmer. Her synes Hanne Pontoppidan, at "det virker voldsomt, at man ikke har tillid til, at lærerne vil respektere det".

LÆS OGSÅ: Gigant går konkurs: Nu scorer advokater kassen

Direktør på FGU Østjylland Kim Kabat forklarer til avisen, at de ansatte skal "være pædagogiske forbilleder" i forhold til eleverne, som også har forbud mod rygning og sodavand i skoletiden.

Efter beslutningen om sanktionerne er Kim Kabat dog kommet på andre tanker.

- Så snart jeg så det på skrift selv, tænkte jeg: "Hold da kæft. Det holder ikke", siger direktøren til B.T.

Samarbejdsudvalget på FGU Østjylland mødes fredag for at drøfte, om sanktionerne skal ændres.

FGU Østjylland, som er forkortelsen af Forberedende Grundskole Østjylland, har afdelinger spredt ud over hele Østjylland og har unge op til 25 år på skolebænken.

LÆS OGSÅ: Midt i politisk stormvejr: Kristian Jensen får særlig hilsen fra Pernille Rosendahl