20201221-105348-L-1920x1920we
Copenhagen Medicals store testcenter i Parken har siden starten af december tilbudt gratis corona-lyntest til danske borgere. (Arkivfoto)  Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kritik af kontrakter på Danmarks største testcenter: Ingen løn under sygdom

15. jan 2021, 06:00
Flere ansatte fortæller om urimelige arbejdsforhold og uforudsigelige arbejdstider på Copenhagen Medical A/S' store lyntestcenter i Parken. - Vi har taget stor risiko, mener testfirma.

Uforudsigelige arbejdstider og ingen løn under sygdom. 

Det er hverdagen for flere af de mange hundrede ansatte på Copenhagen Medical A/S' store testcenter i Parken, der siden starten af december har tilbudt gratis corona-lyntest til danske borgere. 

De ansatte i testcentret er alle ansat på såkaldte 0-timers kontrakter, hvor de ikke er garanteret et minimum af arbejdstimer, men i stedet får tildelt vagter løbende. 

Af de ansattes kontrakter, som A4 Arbejdsliv har set, fremgår det desuden, at deres vagter kan aflyses med fire timers varsel. 

LÆS OGSÅ: HK Stat til arbejdsgiver: Lad os finde løsninger på vikarproblemer sammen

Ifølge 28-årige Henrik Skaaning, der indtil for kort tid siden var ansat som såkaldt tester ved Copenhagen Medical, skaber 0-timers kontrakterne en 'kaotisk og uforudsigelig hverdag' for testpersonalet. 

- Du kunne stå mandag med en fuld arbejdsuge, og alligevel ikke vide, om du var købt eller solgt. Det var frustrerende og umuligt at planlægge sit liv efter, når man skulle have økonomien til at hænge sammen, siger Henrik Skaaning. 

Ingen løn under sygdom

Da Henrik Skaaning blev ansat som testpersonale i Copenhagen Medical, var det efter en længere periode som ledig på dagpenge.

Han var derfor afhængig af indkomsten fra jobbet som tester og arbejdede hårdt for at skrabe nok vagter sammen. Men konkurrencen var hård. 

- Det stod klart, at de havde ansat alt for mange. Der var hele tiden folk, der forgæves ledte efter flere vagter i vores planlægnings-app, forklarer Henrik Skaaning. 

Samtidig står de ansatte i en svær situation, hvis de bliver syge. Copenhagen Medical oplyser til A4 Arbejdsliv, at de ansatte ikke har ret til løn under sygdom. 

Derudover betød det korte aflysningsvarsel på fire timer, at de ansatte risikerede at stå i en svær situation, hvis de blev syge.

I det tilfælde kunne vagterne blive aflyst - uden kompensation i form af løn til den ansatte. 

LÆS OGSÅ: 59 samlet i ét lokale: Vikarer i statens smitteopsporing smittet med corona

- Jeg synes, det er meget ærgerligt at stille folk i en situation, hvor de nærmest er tvunget til at møde syge på arbejde, fordi de ellers risikerer at miste deres levegrundlæg. Særligt når vi står midt i en pandemi, siger Henrik Skaaning. 

I et mailsvar til A4 Arbejdsliv skriver Jeppe Handwerk, administrerende direktør i Copenhagen Medical, at virksomheden kompenserer den manglende løn under sygdom med en højere grundløn.

'Det er vores opfattelse, at timelønnede på de fleste andre arbejdspladser, der opererer med en lignende forretningsmodel heller ikke giver løn under sygdom,' skriver Jeppe Handwerk. 

I og med, at ansatte selv skal betale for sygdom - hvordan ser i som virksomhed på risikoen for, at ansatte møder syge på arbejde, fordi de ellers vil gå glip af en forventet indkomst? 

'Jeg synes, at dit spørgsmål er spekulation og ønsker derfor ikke at antage at nogen af mine kollegaer møder syge på arbejde,' skriver Jeppe Handwerk. 

Direktøren oplyser desuden, at alle ansatte bliver coronatestet, før de møder på arbejde. 

Ekspert: - Arbejdsgiver forsøger at smutte udenom 

Peter Breum, partner i advokatfirmaet Sirius og ekspert i ansættelsesret, mener, at de arbejdsforhold, som Copenhagen Medical byder sine testansatte, er opsigtsvækkende af flere årsager. 

Han hæfter sig særligt ved, at de ansatte ikke har ret til løn under sygdom og risikerer at få aflyst deres vagter, hvis de melder sig syge. 

- Det ligner et klart forsøg på omgåelse af funktionærlovens bestemmelser om løn under sygdom, som er en af de mest fundamentale rettigheder, man har som ansat i det offentlige, siger Peter Breum.

Af kontrakten fra Copenhagen Medical fremgår det, at de ansatte ikke er omfattet af en overenskomst.

Der står ligeledes i kontrakten, at de ansatte ikke er omfattet af Funktionærloven, der dikterer reglerne for arbejdstid og rettigheder for en række ansatte i det offentlige. 

Det sætter Peter Breum dog spørgsmål ved. 

- Når de ansatte corona-tester borgere på samme måde som eksempelvis sygeplejersker, så udfører de det, man kalder klinisk-teknisk arbejde, og det er som udgangspunkt omfattet af Funktionærloven, siger Peter Breum. 

- For mig at se er der tale om en arbejdsgiver, der har haft brug for meget hurtigt at kunne hyre en masse ansatte ind, og som har brug for ligeså hurtigt at kunne komme af med dem igen. 

- Det har man så forsøgt at løse ved at lave nogle sproglige krumspring i kontrakten, men det gør det jo ikke mere lovligt, vurderer Peter Breum. 

Testfirma: Vi har taget stor risiko

Hos testfirmaet Copenhagen Medical forklarer administrerende direktør Jeppe Handwerk, at firmaet har valgt at ansætte testpersonale på 0-timers kontrakter, fordi der var stor usikkerhed omkring, hvor meget arbejdskraft der var brug for til at udføre coronatest. 

- Vi har sat alle sejl ind på at løse den testopgave, som staten har givet os. Men vi får kun betaling for det antal tests, vi rent faktisk udfører, og det har jo desværre vist sig, at meget færre end forventet gør brug af vores lyntests, siger Jeppe Handwerk. 

- Derfor løber vi som virksomhed en stor risiko ved at påtage os den her opgave. Men det har vi gjort for at vise samfundssind og for at hjælpe med at bringe smittetrykket i Danmark ned, tilføjer direktøren. 

Vi har talt med flere ansatte, der er frustrerede over, at de ikke kan få deres økonomi til at hænge sammen, fordi deres vagter risikerer at blive aflyst med meget kort varsel, og fordi alt for mange kæmper om få vagter. Kan du forstå den frustration? 

Det kan jeg godt forstå. Men de ansatte løber jo den samme risiko som os. Jeg vil faktisk sige, at de løber en mindre risiko, for de skal ikke betale for at få en kontrakt. Vi skal betale for at sætte testudstyr og telte op, og mobilisere mandskab. Det har vi ikke fået en krone for fra staten, siger Jeppe Handwerk. 

- Vi har et setup, der er lavet til at teste 34.000 mennesker om dagen, og nu kommer der kun 2.000. Hvis jeg ikke havde mulighed for at sende folk hjem, så gik jeg jo konkurs på stedet, siger direktøren. 

De ansatte forklarer til os, at der var også problemer med at få vagter, da der var travlt ved teststederne, fordi der var for mange ansatte. Har i fejlvurderet, hvor stor en opgave, i stod med her? 

Det er klart, at vi havde regnet med, at flere ville blive testet, og vi havde også ansat for mange i starten. Det er der blevet rettet op på nu, siger Jeppe Handwerk. 

Du siger, at i har indgået den her aftale om test med staten for at udvise samfundssind. Men som privat virksomhed er det vel også fordi, I har øjnet en mulighed for profit?

- Ja, og det er jeg også helt ærlig omkring. Jeg har ingen problemer med at tjene eller tabe penge på at udføre en opgave, som kan være med til at bringe Danmark ud af epidemien, siger Jeppe Handwerk. 

Havde du lavet den her aftale, hvis du havde vidst, hvordan tingene ville udvikle sig i forhold til antallet af tests? 

- Nej. Forventingen var jo, at mange flere ville blive testet, sådan som myndighederne havde anbefalet. Der er jo ingen, der havde forventet det her, siger Jeppe Handwerk. 

Det virker til, at I som virksomhed har indgået en aftale med staten, som har vist sig at være ufordelagtig for jer. Det skal de ansatte nu skal betale en del af regningen for ved at være fanget på  kontrakter, som reelt ikke sikrer dem nogen indkomst. Hvordan ser du på det? 

Det er os som virksomhed, der bærer risikoen for det her. Vi har udvist samfundssind ved at påtage os den her opgave. Alle ansatte er velkomne til at sige op, hvis de ikke ønsker at arbejde hos Copenhagen Medical, siger Jeppe Handwerk. 

Vi har talt med flere ansatte, der har forladt dagpengesystemet for at tage et job hos jer. Hvis de siger deres job op nu, så risikerer de at havne i karantæne i dagpengesystemet og stå uden indkomst. Så de bærer vel også en del af risikoen for, at jeres aftale med staten ikke er gået som forventet?

- Det er en meget beklagelig situation, de ansatte står i. Der er flere, der har ringet til mig og bedt mig om at give dem en fyreseddel. Jeg vil gerne hjælpe alle, men det kan jeg desværre ikke, siger Jeppe Handwerk.