Borgere i Vejle Kommune, der venter på afgørelser i byggesager, må væbne sig med tålmodighed. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Desperate ansatte til borgmester: Hjælp os!

3. jun 2020, 11:22
De ansatte i Vejle Kommunes teknik- og miljøforvaltning er nu så pressede på grund af en øget arbejdmængden samtidig med, at der spares, at de nu forsøger at råbe borgmesteren op.

De ansatte i Vejle Kommunes teknik- og miljøforvaltning er hårdt pressede, fordi de får flere og flere arbejdsopgaver samtidig med, at der spares.

Det fortæller Bo Uttrup, der er næstformand i samarbejdsudvalget under Teknik og Miljø, til Vejle Amts Folkeblad.

LÆS OGSÅ: Ung sosu dømt: Kom til at forgifte kvinde

- Vi oplever, at kollegaerne siger deres job op, og folk må sygemelde sig på grund af stress. Vi har gjort opmærksom på det flere gange, men vi oplever ikke en lydhørighed fra vores politikere. Det er bekymrende, siger Bo Uttrup til den jyske avis.

Som eksempel på frustrationerne og den øgede arbejdsbyrde, nævner han, at en medarbejder, der tog sig af borgerklager, har sagt op. Det betyder, at den opgave er fordelt på andre medarbejdere. Et andet eksempel er, at der har været mange opsigelser og fyringer i afdelingen for byggesager. Det har betydet, at der nu er dobbelt så lang sagsbehandlingstid på byggesager, end hvad der normalt er.

Bo Uttrup fortæller, at de ansattes grænse nu er nået, og det går ud over kerneopgaven for borgerne. Derfor har en række tillidsrepræsentanter skrevet i et brev til borgmesteren i håbet om, at der vil blive afsat nogle af de 115 millioner kroner, som kommunen får med udligningsreformen, til at ansætte flere i forvaltningen.

LÆS OGSÅ: Leder af dagtilbud: 'Svært at nå børnene i samme grad nu, hvor normeringerne er tilbage'

Borgmester og formand for økonomiudvalget, Jens Ejner Christensen (V), siger, at politikerne følger udviklingen i de forskellige forvaltninger tæt. Men han vil ikke nødvendigvis stoppe besparelserne i Teknik og Miljø eller love penge fra udligningreformen.