Det var de ansatte her på Plejecenter Møllestien i Skive, som var bekymrede for coronasmitte. Foto: Google Street View

Ansatte frygtede smitte: Ville have chef til at gå hjem

25. mar, 21:35
Skive Kommune lod leder, der var vendt hjem fra ferie i Spanien, arbejde tre dage på et plejecenter. "Hun behøvede ikke at gå i karantæne".

Der gik tre dage med blandt andet møder i små lokaler med 10-15 deltager før en leder på Plejecenter Møllestien i Skive blev sendt hjem.

LÆS OGSÅ: 3F svarer på Cepos-kritik: Mads Lundby spiller sur liberal, der ser regneark fremfor mennesker

Lederen var i sidste uge vendt tilbage til arbejdet efter ferie i Spanien, og det skabte utryghed hos personalet, som frygtede at lederen kunne bære rundt på coronasmitte.

- Flere ansatte var utrygge ved, at hun ikke var blevet testet og alligevel mødte på arbejde. Det var en frygt, der bredte sig, og som folk snakkede om, fortæller tillidsrepræsentant på Møllestien, Lene Skov, til Skive Folkeblad.

Lene Skov kontaktede den pågældende med bekymringerne, men lederen fortalte at hun var blevet "beordret på arbejde af sin leder".

LÆS OGSÅ: Sygehus bekræfter: Nu udskrives danskere med coronavirus

Efter de tre dage på arbejde blev det besluttet, at lederen skulle arbejde hjemmefra.

Jan Lund-Andersen, direktør for kultur- og familieforvaltningen og talsmand for Skive Kommunes krisestab, forklarer om forløbet, at man "hele tiden har fulgt anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen".

- Og da lederen kom hjem fra ferie, var anbefalingerne, at hun ikke behøvede at gå i karantæne. De anbefalinger blev i sidste uge ændret, og derfor er hun nu sendt hjem, siger Jan Lund-Andersen til Skive Folkeblad.

Men kan lederen have nået at smitte både personale og beboere? Til det svarer Jan Lund-Andersen:

- Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og det er selvfølgelig uheldigt, at der er kommet forskellige anbefalinger, men svaret er, at vi retter os efter, hvad de øverste myndigheder melder ud.

LÆS OGSÅ: Mette F. skærer igennem: Det må I altså godt