Ansæt en nydansker og scor en bonus

12. okt 2009
ISSchefer kan tjene ekstra 100.000 kr. årligt, hvis de hverver nydanske chefer. Samfundet kan få stor gevinst af et sådant initiativ, siger en ekspert.

Chefen der sætter rengøringspersonalet igang med at fjerne fnullermænd og vaske gulve hedder oftere Ibrahim end Ib.

For i Danmark har rengøringsgiganten ISS stor succes med at belønne chefer for at hverve ledere med især tyrkisk, marokkansk og filippinsk baggrund.

Den nye bonusordning har betydet, at antallet af nydanske ledere på halvandet år er fordoblet fra 93 i marts i fjor til i dag 188.

Op til 24 procent af en årsgage på eksempelvis 420.000 kr. kan ISS-cheferne score. Det svarer til godt 100.000 kr. Princippet er, at hverver man ikke nydanske ledere, er der ingen bonus.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"De er mere loyale"

Ordningen er ikke indført af hensyn til social ansvarlighed eller koncernens image, siger ISS.

"Den er indført for at tjene penge. For alt tyder på, at der indenfor få år igen vil blive mangel på arbejdskraft," forklarer HR-direktør i ISS Finn Vestergaard.

Maarten van Engeland, administrerende direktør i ISS, siger, at nydanskere, der bliver tilbudt et chefjob, er mere begejstrede og taknemmelige, end de fleste danskere.

”De er en meget stabil og kompetent medarbejdergruppe. De er mere loyale medarbejdere, og mange kan flere forskellige sprog, hvilket er en fordel, når de er ledere for en mangfoldig medarbejdergruppe,” siger han.

Godt incitament

Hans Hummelgaard, ekspert i integration på arbejdsmarkedet og vicedirektør i AKF, Anvendt Kommunalforskning, er begejstret for initiativet.

”En sådan bonusordning er et godt incitament til at hverve nydanske ledere. I Danmark er vi ikke dygtige nok til at gøre brug af den store talentmasse, der findes blandt indvandrere,” siger han.

Samfundet kan få stor gevinst af et sådant initiativ, mener Hans Hummelgaard:

”I stedet for at være en udgift, bliver nydanskere i job en indtægt. Og at de kommer i job har enorm betydning i forhold til integrationen. Er de i job, kan de være gode rollemodeller for deres børn.”

 

 

 

 

Nydanskere i ISS

De nydanske ledere i ISS i Danmark udgør i dag 15% af ISS’ ledere, som har ansvaret for en medarbejderstab bestående af 44 procent nydanskere – svarende til 4000 medarbejdere fra 130 forskellige lande.

ISS rengøringsvirksomhed beskæftiger i Danmark 11.000 medarbejdere og over 450.000 mennesker i 50 lande i Europa, Asien, Nordamerika, Sydamerika og Australien.