Annette Slivsgaard er tidligere blevet sat til at samle cigaretskodder op med en gribetang, men det var ikke nogen let opgave for hende, da hun er afhængig af en halskrave for at holde hovedet oppe. Foto: Privat.

Annette kan ikke holde sit eget hoved: Tvunget til at samle skodder op

2. jul 2019, 14:53
Selvom Annette Slivsgaard har både korset og halskrave, skal hun som en del af en jobafklaring arbejde cirka ti minutter om ugen. Jobprøvningen har blandt andet bestået i, at hun skulle samle cigaretskodder op med en gribetang.

Hver torsdag bliver Annette Slivsgaard hentet af en taxi ved sit hjem i Brønshøj, så hun kan blive kørt til jobprøvning i Emdrup. Tidligere blev hun sat til at samle cigaretskodder op fra gaden med en gribetang. Det er en svær opgave for hende, da hun ikke kan kigge ned på sine fødder.

LÆS OGSÅ: Raser over konkurrence på jobcenter: "Det her er grotesk!"

Arbejdet er en del af et tre-måneders jobafklaringsforløb, som Københavns Kommune har placeret hende i.

Når hun kommer frem til sit praktiksted, kan hun de fleste gange kun arbejde i ti minutter, før hun ringer efter en taxi, der fragter hende hjem igen. Det er det offentlige, der betaler for transporten, som koster 124 kroner.

- Det er spild af ressourcer og det er komplet meningsløst. For min sag er fuldt oplyst. Den er faktisk overbelyst. Så der er ingen grund til at trække det hele i langdrag, siger Annette Slivsgaard til TV 2 Lorry.

Smerteplaget efter arbejdsulykke

Flere læger har vurderet, at Annette Slivsgaard har en lav og varig nedsat funktionsevne. Hun er dagligt plaget af smerter og har flere psykiatriske diagnoser.

I 2008 var hun udsat for en voldsom faldulykke som postbud, der betød, at hun fik slået sin hofte skæv og mistede hørelsen på det ene øre. I dag går hun både med korset og halskrave.

- Jeg har tre-dobbelt diskusprolaps. Så nogle gange føles det som om, at jeg har brækket nakken og ikke kan holde på mit eget hovedet, siger Annette Slivsgaard til TV 2 Lorry.

Hun håber selv på at få en førtidspension, men i Københavns Kommune mener man, at der er behov for at afprøve om og i hvilket omfang, hun kan arbejde.

Læs også, at sagsbehandlere i Helsingør Kommune blev lovet isbar af chefen, hvis de kunne nedbringe antallet af sygedagpengesager og antallet af jobaktiveringsforløb.

Venstres beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning Skovgaard, ønsker ikke at udtale sig om konkrete sager, og havde mandag ikke mulighed for at give en generel kommentar til TV 2 Lorry.