- Pludselig stoppede mit liv på et sekund. Eller sådan føltes det, for da lægen kom ind til stuegang og sørgede for, at jeg diskret blev kørt på enestue før hun kunne tale med mig. Sådan beskriver Anne Sofie Espersen, dagen hvor hun fik diagnosen sklerose. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Dansk skuespiller alvorligt syg: Uvisheden er det værste

7. dec 2019, 12:53
Skuespillerinden Anne Sofie Espersen fik efter en periode med følelsesforstyrrelser diagnosen Multipel Sclerose. Den diagnose er hun ved at vænne sig til.

Det tog en del betænkningstid, inden skuespiller Anne Sofie Espersen afslørede, at hun er kronisk syg

”Efter at jeg i mere end et halvt år har gået med dette og kun delt det med min familie og nærmeste venner, vælger jeg nu at tage en dyb indånding, stille mig frem og fortælle min historie. Jeg har Sclerose. Som i Multipel Sclerose”, skriver hun på sin blog.

LÆS OGSÅ: Christian Kjær sender brev til Trump: Hjælp os!

Diagnosen fik hun efter en periode med voldsomme følelsesforstyrrelser:

”Jeg sad med en kalender, der var fuldstændig tilplastret, havde netop afsluttet et længere engagement på et teater og var allerede i gang med mit næste job. Pludselig stoppede mit liv på et sekund. Eller sådan føltes det, for da lægen kom ind til stuegang og sørgede for, at jeg diskret blev kørt på enestue før hun kunne tale med mig, var det fordi hun skulle overbringe alt andet end good news.”

Anne Sophie Espersen, der er søster til den tidligere minister Lene Espersen, fortæller, at hun er ved at se lyst på fremtiden: 

"Der er så mange ukendte faktorer med MS, hvoraf den værste nok er uvisheden. Heldigvis er vi  i dag så langt med forskningen, at lægerne bedyrer, at der kun er grund til at forestille sig positive scenarier for fremtiden. Så det er altså den jeg har tænkt mig at gå med … resten tager jeg som det kommer."

LÆS OGSÅ: Kriminelle mødte op på Borgerservice - "Det er meget alvorligt"

CitySingler-skuespilleren skriver, at hun med den rette behandling kan leve et næsten almindeligt liv. Derfor er det også lykkedes hende at være på turné med Kaya Brüel og Trine Gadeberg.

”Jeg har simpelthen de sødeste, kærligste og mest tålmodige kolleger. Trine og Kaya, I er de mest steady bitches man kunne drømme om. ELSKER JER!”, slutter den 46-årige skuespiller af med at skrive.