En far til en 31-årig autistisk kvinde har anmeldt en medarbejder på et bosted for vold mod sin datter. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Anmeldelse: Autist blev slået med knytnæve på bosted

13. jan 2020, 17:20
En 31-årig autistisk kvinde, der opholder sig på Sct. Mortensgaard i Ydby, er ifølge hendes far både blevet slået med knyttet næve og skubbet omkuld.

Hossein Ahmadian, som er far til en 31-årig kvinde, der bor på Sct. Mortensgaard i Ydby i Thy i Nordjylland, har anmeldt en medarbejder på det socialpædagogiske bosted for vold mod datteren, skriver Nordjyske.

LÆS OGSÅ: Mette F. prioriterer nedslidte over dagpenge

Den 31-årige kvinde er autist og lider samtidig af OCD - tvangstanker og tvangshandlinger. Hossein Ahmadian gik til myndighederne i kølvandet en episode, der fandt sted den 11. december i datterens lejlighed på bostedet.   

- Min datter har fortalt, at hun blev skubbet voldsomt og faldt om, hvorefter medarbejderen begynder at slå hende flere gange med knytnæve. Der kommer ikke nogen til undsætning, selv om hun råber og skriger, fortæller Hossein Ahmadian.

Han har fremlagt billeder til Nordjyske, som viser, at hun har pådraget sig store blå mærker på en overarm, ben og knæ, mens hun har fået flere åbne sår på sine ben. De blev taget dagen efter af en anden medarbejder på bostedet. Det var i øvrigt samme dag, at datteren fik besøg af sin mor, som hun fortalte, hvad der var sket tidligere på ugen. 

Til gengæld blev Hossein Ahmadian, som er skilt fra moderen, først orienteret om episoden, da den daglige leder på opholdsstedet tog kontakt til ham den efterfølgende mandag. Her forklarede lederen, at skaderne var opstået, fordi det havde været nødvendigt for en medarbejder at bruge magt for at få hende til at falde til ro. Men den forklaring køber Hossein Ahmadian ikke, da den står i direkte modsætning til datterens egen forklaring. Derfor valgte han at anmelde sagen til myndighederne.   

LÆS OGSÅ: Brian fik særlig besked i kantinen - Jeg troede ikke på ham