SÅDAN BEHANDLER VI DE SYGE: Anklaget læge: Specialist har ikke altid ret

30. jan 2010
Det er forsvaret fra den lægekonsulent, som 14 syge fra Lolland vil have fyret for se stort på deres diagnoser for at spare kommunekassen.

Lægekonsulent i Lolland Kommune, Thomas Clasen afviser over for Avisen.dk, at han ’kassetænker’ på kommunens vegne.

Det bliver han ellers beskyldt for af 14 syge borgere fra Lolland, der nu er gået sammen i eet forsøg på at få ham fyret.

De mener, at Thomas Clasen ser stort på deres diagnoser fra andre læger. Dermed kan kommunen give dem afslag på førtidspension og spare penge.

"Jeg er ikke lægekonsulent for at spekulere i kommunens økonomi. Jeg tror tværtimod nogle sagsbehandlere er dybt irriterede, når jeg beder dem indhente flere speciallægeerklæringer, fordi de, der er, ikke dokumenterer problemet eller sygdommen godt nok. For så trækker sagen ud og koster endnu flere penge," siger Thomas Clasen

"Jeg har ingen økonmisk interesse"

Thomas Clasen fungerer til dagligt som praktiserende læge, men har samtidig en kontrakt med kommunen som lægekonsulent. Her gennemgår han de papirer, som syge har fra andre læger og psykologer - og ud fra det udtaler han sig til kommunen.

Thomas Clasen siger, at kommunen giver ham et beløb per måned og kan så sende lige så mange sager til ham, den vil. Jobcenterchef i Lalland Kommune Britt Flamgaard, siger han får betaling per sag.

Diagnoser ikke dokumenteret

Thomas Clasen vil ikke kommentere de konkrete sager, men forklarer, at han ind imellem skriver, at en diagnose fra en specialist ikke er dokumenteret.

”Specialisten skal indhente en sygehistorie og foretage en fysisk undersøgelse, derefter lave en konklusion, inklusive en diagnose.  Og det er den samlede erklæring, ikke bare en fritstående diagnose, som jeg bringer videre til sagsbehandleren. Jeg finder hverken på brækkede ben eller psykoser. Jeg trækker de oplysninger ud, der er dækning for i de papirer, som jeg gennemgår," siger Thomas Clasen.

Han vil ikke tage stilling til, om han som praktiserende læge og generalist er bedre end en specialist til at vurdere, om en diagnose er veldokumenteret eller ej. Men han henviser til sine mange års erfaring som praktiserende læge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her