I alt blev fem mænd i alderen fra 20 til 53 år onsdag anholdt i København. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Efter stor politiaktion i bombesag - tre kræves fængslet

7. maj 2020, 08:52
Retsmøde i Hillerød vil dreje sig om fremstilling om bomber. To mænd løslades efter onsdagens politiaktion.

Tre af de anholdte fra onsdagens politiaktion om fremstilling af bomber bør varetægtsfængsles.

Det er kravet fra anklagemyndigheden ved et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød torsdag formiddag.

Forud for retsmødet ønsker senioranklager Kenn Jørgensen fra Nordsjællands Politi dog ikke at gå i detaljer med den sigtelse, der er rejst mod de tre mænd.

I alt blev fem mænd i alderen fra 20 til 53 år onsdag anholdt i København og på den københavnske Vestegn i en aktion, som Nordsjællands Politi sammen med specialgruppen Særlig Efterforskning Øst havde sat i værk.

Indsatsen var en opfølgning fra en sag fra begyndelsen af marts, hvor tre litauiske mænd blev varetægtsfængslet i en sag om forsøg på at fremstille bomber i en landsby på Sjælland.

I den sag blev der ifølge politiet fundet ni mobiltelefoner, 27 detonatorer samt flere ledninger og batterier. Telefonerne kunne fjerndetonere bomber.

Under onsdagens aktion undersøgte politifolk i alt 13 adresser, og bagefter erklærede vicepolitiinspektør Lau Lauritzen sig "svært tilfreds".

- Vi kan ikke udelukke, at der kommer til at ske flere ransagninger og anholdelser i denne sag, og af den grund holder vi vores kort endog meget tæt på kroppen, sagde han onsdag.

/ritzau/