Anklage: Susanne chikaneret af Skat på jobbet

11. jun 2013, 11:27
I en ny sag bliver Skat nu beskyldt for at have begået magtfordrejning overfor 52årige Susanne Damsgaard.

52-årige Susanne Damsgaard har fået en usædvanlig hård medfart af Skat, skriver BT.

Først fik Skat hende fyret fra et job som sagsbehandler i Ishøj Kommune, og da hun derefter fik arbejde i Hillerød Kommune, forsøgte Skat igen at få hende fyret, skriver avisen.

Da det ikke lykkedes, nægtede Skat angiveligt at samarbejde med kommunen om en indsats mod socialt bedrageri.

Derfor forflyttede Susanne Damsgaards kommunale chef hende ifølge avisen til andre opgaver.

Hele sagen skyldtes ifølge BT, at Susanne Damsgaard var sigtet for skatte- og momssvindel, som hun efterfølgende er blevet frikendt for.

Ekspert: Det er magtfordrejning

I en mail fra 7. juni 2012 står der ifølge BT:

”Da Hillerød Kommune fortsat ønsker et godt samarbejde med Skat, har vi valgt at lade Susanne Damsgaard varetage andre opgaver.”

Mailen er sendt fra kommunaldirektør i Hillerød Kommune Erik Nygreen til direktør i Fælles Ligningscenter for Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Søllerød, Marie Raavig, der forinden angiveligt havde oplyst, at Skat ikke ville møde op til den aktionen med kommunen, hvis Susanne Damsgaard deltog.

Lektor i forvaltningsret Sten Bønsing ser med stor alvor på sagen.

”Min klare vurdering er, at der er tale om en magtfordrejning fra Skats side, når de forsøger at forhindre borgeren i at passe sit arbejde, og i øvrigt i to omgange over for borgerens arbejdsplads bryder sin tavshedspligt. Det er efter min vurdering ikke lovligt,” siger han til BT.

Hos Skat lyder svaret:

”Jeg må indrømme, at den fremstilling, I giver af sagsforløbet, ser meget mærkelig ud. Det fremgår, at Skat kan se frem til en klage over vores opførsel, og den behandler vi selvfølgelig. Det er meget alvorlige anklager, der bliver fremsat, og derfor ser vi også med alvor på sagen,” skriver direktør i Skat Jesper Rønnow Simonsen til BT.

Kilde: BT