Anker Jørgensen og Otto Leisner var venner

18. aug 2008
Otto Leisner er død. Anker Jørgensen og Otto Leisner arbejde sammen på FDBs centrallager på Islands Brygge i deres ungdom. De snakkede bøger og grammofonplader.

Inden Otto Leisner blev tv-monopol tidens største tv-stjerne stod han i isenkramafdelingen på FDB's centrallager på Islands Brygge i København. Anker jørgensen arbejdede på samme lager, men i papirafdelingen. Alligevel lærte de to unge mænd, der senere skulle komme til at præge Danmark enormt hinanden at kende.

- Otto spillede grammofonplader. Det gjorde mig nysgerrig. Vi faldt i snak med hinanden, og jeg opdagede at han læste bøger. Når jeg var inde på hans kontor lå der altid opslåede bøger. Jeg var også meget interesseret i bøger. Vi havde begge læst Socialismens psykologi og den talte vi meget om. Jeg tror dog ikke, at Otto var socialist, fortæller Anker Jørgensen..

Anker Jørgensen beskriver den unge Otto Leisner som et vidende og meget behageligt menneske. Direkte adspurgt vil han også medgive at allerede den unge Otto Leisner var en meget charmerende mand.

- Selv om det ikke som sådan var noget jeg lagde mærke til, som den tidligere statsminister siger.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Anker Jørgensen er i dag 86 år. Otto Leisner blev 91.

faktaboks