Jens Rohde (R) opfordrer statsminister Mette Frederiksen til at ringe, hvis hun har et problem med ham. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Angriber Mette F.: Jeg ved, hvor hurtigt magt­arrogance stiger til hovedet

9. nov 2019
Jens Rohde (R) langer hårdt ud efter statsminister Mette Frederiksen (S).

Mette Frederiksen (S) må i disse dage tage imod hård kritik fra et af sine støttepartier.

De radikales Jens Rohde har som en del af Folketingets Udvalg for Forretningsorden, der har ansvar for, at det politiske arbejde på Christiansborg foregår efter bogen, ved flere lejligheder angrebet statsministeren.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Det er vigtigt at sende et signal til en ny regering. Jeg ved, hvor hurtigt magtarrogancen går fra sædevarmen i ministerbilen og op i hovedet på folk. Det har jeg set masser af eksempler på. Derfor er det vigtigt, at Folketinget starter med at statuere nogle eksempler, siger han til Ekstra Bladet og understreger, at han har koordineret med partileder Morten Østergaard.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I to sager er Jens Rohde gået sammen med oppositionen for at rejse kritik af Mette Frederiksen. Hun er blandt andet blevet kritiseret for ikke at møde op til et samråd om regeringens ansættelse af en række pressechefer fra egne rækker i flere ministerier. Folketingets Udvalg for Forretningsorden også har kritiseret, at regeringen var alt for lang tid om at præsentere sit finanslovsudspil.

Og ifølge Jens Rohde har de mange angreb skabt vrede i statsministeriet.

- Hendes rådgivere ringer over til vores folk i sekretariatet og brokker sig over, at jeg går med oppositionen. Men jeg diskuterer ikke med folk, der er ansat. Det er mig, der lønner dem, og ikke omvendt, siger Jens Rohde til Ekstra Bladet og tilføjer, at hvis Mette Frederiksen har et problem, "kan hun bare ringe."

Mette Fredriksen har ingen kommentarer til kritikken fra Jens Rohde, oplyser Statsministeriet til Ekstra Bladet.