"Der er brug for et andet syn på håndværkere. Ikke for min skyld, for jeg hviler nok i mig selv til at være stolt af det jeg laver! Men for de usikre unges skyld, der hellere vil følge strømmen end at følge drømmen!" skriver tømrer og komiker Anders Nielsen på Facebook. Foto: Privat

Tømrer og komiker i opråb: Det ypperste du kan opnå er at blive håndværker!

14. jul 2019
Med et Facebook-opslag, der bliver flittigt delt, forsøger tømrer og komiker Anders Nielsen at ændre en udbredt fordom om håndværkere.

"Det er kun de dumme, der bliver håndværkere!"

Sådan indleder tømrer og komiker Anders Nielsen et opslag på Facebook, der i skrivende stund er delt mere end 8.000 gange. 

LÆS OGSÅ: Jette døde efter sult og tørst på plejehjem: "Det er grotesk"

I opslaget forsøger den 33-årige håndværker, der arbejder 30 timer om ugen som tømrer og derudover er kendt som komiker, at gøre op med forestillingen om, at det kun er 'dumme mennesker', der arbejder med sav, hammer og murerske på landets byggepladser.

- Jeg har skrevet det, fordi jeg gang på gang oplever, at man skal være en undskyldning for sig selv, og der bliver kigget skævt til en, når man ikke har taget en lang videregående uddannelse, siger Anders Nielsen til A4 Nu.

Hans budskab er, at der skal et andet samfundssyn til.

"Jeg ved godt hvordan samfundet kigger på mig og jeg oplever fordommene gang på gang, når jeg bevæger mig rundt i mit arbejdstøj eller endda, når jeg udfører opgaver hos folk, der SELV har ringet efter hjælp. Min stemme er ikke verificeret, for jeg er BARE en håndværker," skriver Anders Nielsen blandt andet i sit opslag.

Og han slår samtidig fast, at det er en et helt forkert måde at se på håndværkere.

"Det ypperste du kan opnå, er at blive håndværker!" lyder det fra Anders Nielsen.

Blev håndværker ved en tilfældighed

Det var ad omveje han selv kom ind på en erhvervsuddannelse. Han havde egentlig en idé om, at han skulle være multimediedesigner. Men fordi han gerne ville være sikker på at komme i gang med en uddannelse, fik han sin far til at forhøre sig blandt tømrermestre, han kendte, om de kunne bruge en lærling. Det var kun tænkt som en nødløsning, hvis han ikke kom ind på de andre uddannelser, han ville søge, men da der dagen efter var bid blandt farens bekendte, sagde Anders Nielsen sagde 'ja tak' til at gå håndværkervejen.

- Det skete fra den ene dag til den anden. Det har jeg aldrig fortrudt, siger han til A4 Nu.

Han fremhæver i sit Facebook-opslag de mange muligheder, som håndværkergerningen har givet ham. Blandt andet at han i dag har en bolig, som mange af hans jævnaldrende med flottere CV ikke ville have råd til at købe. Han har nemlig selv kunne lave alle de fede ting, som andre må hyre håndværkere til. 

Anders Nielsen er glad for, at der er blevet taget så godt imod hans opslag på Facebook. Og han håber, at han med sit opråb kan være med til at give de unge, der overvejer at søge ind på en erhvervsuddannelse, et skub i den rigtige retning.

- Jeg vil gerne slå et slag for håndværksfagene, hvis der nu er nogle unge, der er i tvivl om, hvad de skal. Det har givet mig meget, selvom det ikke var meningen, at det var det, jeg skulle, siger han.

Det er kun de dumme, der bliver håndværkere! Hver sommer, når jeg ser glade studenter i bybilledet tænker jeg: ”Hold...

Slået op af Anders NielsenLørdag den 13. juli 2019