Ammitzbøll fastholder kritik

19. sep 2008
Simon Emil Ammitzbøll holder fast ved sin kritik af partileder Margrethe Vestager trods en strøm af skideballer fra sine partifæller.

"Lige meget hvordan man lancerer en sådan kritik og analyse, som jeg nu har gjort, så vil man få at vide, at det er den forkerte tid. Derfor har jeg valgt at sige, at det er bedst at gøre det i begyndelsen af valgperioden, og ikke når der nærmer sig et folketingsvalg," siger Simon Emil Ammitzbøll til DR TV-Avisen.

I en kronik i Berlingske Tidende skriver han, at da Vestager suspenderede modstanden mod 24-årsreglen og vendte ryggen til de borgerlige for ensidigt at pege på Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt, gjorde hun sig skyldig i forræderi mod partiets principper.

"Det var stålsatheden imod 24-årsreglen og tilknytningskravet, der gav Det Radikale Venstre en historisk valgsejr ved folketingsvalget i 2005. Og det var forræderiet mod denne principfasthed, som var en af hovedårsagerne til den voldsomme tilbagegang ved efterårets folketingsvalg," skriver Simon Emil Ammitzbøll i kronikken.

De Radikale skal holde landsmøde i Nyborg den kommende weekend, men her vil Simon Emil Ammitzbøll ikke være til stede, da han skal til FN's generalforsamling.

Partileder Margrethe Vestager siger til Berlingske, at hun tager en samtale med Ammitzbøll, når han kommer hjem.

"Det tager jeg med Simon Emil, når han kommer hjem fra New York. Det er ikke en samtale, man tager over telefonen."

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her