Amalies Szigethys onkel, Mark Szigethy, er blevet erklæret personlig konkurs. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kendis milliardær-onkel er gået bankerot

13. jan 2020, 17:26
Mark Szigethy er blevet erklæret personlig konkurs. Konkursen kommer, efter et af hans firmaer i december gik konkurs.

Mark Szigethy, der blandt andet har gjort sig bemærket som det yngste medlem af den såkaldte investeringsgruppen milliardærklubben og som reality-fænomenet Amalie Szigethys onkel, er blevet erklæret konkurs.

Det bekræfter kurator Andreas Mylin fra Accura overfor Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Efter borgerstorm - Kommune dropper udskældt læge

- Jeg kan som kurator i konkursboet efter Mark Szigethy bekræfte, at Mark Szigethy blev erklæret personlig konkurs den 10. januar 2020 efter en kreditorbegæring fra FS Finans VI A/S med et foreløbigt krav på omkring DKK 13 mio, skriver han i en mail til avisen.

Mark Szigethy er blevet erklæret personlig konkurs (Foto: Simon Bohr/Ritzau Scanpix) 

Mark Szigethy hæfter personligt for de penge, som FS Finans VI A/S kræver. Men ifølge konkursdekretet, som Ekstra Bladet også er i besiddelse af, opgør Mark Szigethy gælden til noget mindre - nemlig 9,9 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Brian fik særlig besked i kantinen - Jeg troede ikke på ham

Den personlige konkurs kommer oven i flere økonomisk krise. Tilbage i december blev Marks Szigethys holdingselskab Quint Aps erklæret konkurs. Her fik han dog kort før jul lavet en aftale med kreditor, så konkursen blev ophævet. Samtidig gik han konkurs med et datterselskabet CKM Invest. Denne konkurs blev ikke ophævet.