2020080308565365_org__1_
En person er meldt alvorligt tilskadekommen i en ulykke mandag morgen på E 47 ved frakørslen til Buddinge. Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Alvorlig ulykke på motorvej

3. aug 2020, 08:28
Vejdirektoratet vil følge op på ulykke på Motorring 3 ved Buddinge. Lastvogn påkørte autoværn.

En kvinde er mandag morgen kommet alvorligt til skade i en ulykke på Motorring 3 ved frakørsel 19 til Buddinge, oplyser politiet.

Dele af autoværnet ligger åbenbart løst, og det kan være med til at forklare ulykkens omfang.

Flere biler blev ramt af dele fra autoværnet, da en lastbil i modkørende retning havde påkørt autoværnet, oplyser vagtchef Morten Steen ved Københavns Vestegns Politi.

- Vi har klarlagt, at en lastbil kørende i nordlig retning af endnu uvisse årsager påkørte autoværnet. Det består af nogle betonelementer. Nogle buer, der ligger oven på autoværnet, ligger løse, og de blev kastet af og ramte så biler, der kørte i den anden retning, siger vagtchefen.

Føreren af en af disse biler, en kvinde, blev mandag ved middagstid meldt i kritisk tilstand.

Ulykken skabte stor kø. E47 Motorring 3 blev spærret for trafik i begge retninger, lød det fra Vejdirektoratet lidt før klokken otte.

På grund af ulykkens forløb sendte politiet en bilinspektør ud til ulykkesstedet for at foretage en nærmere undersøgelse.

I Vejdirektoratet siger afdelingsleder Kim Jansen, at man ikke tidligere har set tilfælde, hvor låget på autoværnet af beton er slynget af på en lignende måde.

- Vi vil nu reparere autoværnet og gennemgå strækningen for at se, om der er nogle uhensigtsmæssigheder. Vi vil gennemgå det ekstra nøje, siger Kim Jansen.

I øvrigt kunne flere bilister ikke tøjle deres nysgerrighed i forbindelse med ulykken.

Seks bilister er blevet sigtet for at bruge mobiltelefon under kørslen for at filme på stedet, oplyser politiet.

De kan alle vente et klip i kørekortet og en bøde på 1500 kroner.

/ritzau/