AlQaeda vil overgå 11. september

10. nov 2008
Terrornetværket alQaeda, der bliver ledet af Osama Bin Laden, forbereder et angreb, der skal overgå 11. september.

En kilde tæt på ledelsen af Al-Qaeda i Yemen hævder, at et nyt terrorangreb er lige rundt om hjørnet. Og angrebet skal oven i købet være større end det, der fandt sted i USA den 11. september 2001.

Det sagde den unavngivne kilde i går, søndag, til den arabiske avis Al-Quds Al-Arabi, der bliver udgivet i London.

"Osama bin Laden har givet ordre til at gennemføre et større terrorangreb mod USA end 11. september, fordi USA afviste hans udspil om våbenhvile," siger han til avisen.

Kilden henviser til, at Osama Bin Laden i 2004 tilbød de europæiske lande våbenhvile, hvis de ville stoppe med at angribe muslimer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det var avisen Al-Quds Al-Arabi, der offentliggjorde det sidst kendte interview med Osama Bin Laden i 1996. Avisen er forbudt i flere arabiske lande og har eftersigende gode kilder i Al-Qaida-netværket.

Ifølge kilden til avisen er terrornetværket stærkere end nogensinde, og USA's taktik i krigen mod terror har kun styrket organisationen.

"Al-Qaeda kontrollerer store dele af Somalia, Taleban har kontrol over størstedelen af Afghanistan og netværket står stærkt i stammeområderne i Yemen," forklarer Al-Qaeda-kilden.

-Newspaq

faktaboks