Søren Boe Mortensen er fyret som direktør for Alm. Brand A/S. Arkivfoto. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Topchef fyret hos dansk mastodont

30. okt 2019, 21:32
Finansselskabet vil styrke udviklingen på tre hovedområder. Det skal være med en ny mand i spidsen.

Bestyrelsen i Alm. Brand A/S skiller sig af med selskabets administrerende direktør, Søren Boe Mortensen. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra selskabet.

Søren Boe Mortensen har været topchef i selskabet siden 2001. Bestyrelsens beslutning er begrundet i "strategiske drøftelser", som det hedder i meddelelsen.

- Virksomhedens samlede udvikling inden for de tre forretningsområder forsikring, pension og bank har behov for et styrket strategisk fokus, lyder det i meddelelsen, der fortsætter:

- En opgave, bestyrelsen nu har valgt skal lægges i hænderne på en ny topchef.

Bestyrelsesformand Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen understreger, at Søren Boe Mortensen har gjort sit arbejde godt i alle sine 18 år i spidsen for virksomheden.

Beslutningen om at erstatte ham på posten er truffet ud fra et ønske om fornyelse.

- Søren Boe Mortensen har gennem årene ydet en betydelig indsats for Alm. Brand A/S - en indsats, der er al mulig grund til at takke ham for.

- Skiftet skal ikke ses som en kritik af Søren Boe Mortensen, men som et signal om en påkrævet fornyelse, siger udtaler Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen.

Bestyrelsen har nu indledt jagten på en nye topchef. I mellemtiden vil folk fra ledelseslaget lige under den administrerende direktør varetage opgaven.

- Det betyder, at perioden frem til, at en ny topchef er på plads, ikke bør blive påvirket af ledelsesskiftet i nævneværdigt omfang, siger han.

Bestyrelsen har således valgt at konstituere selskabets økonomidirektør, Rasmus Werner Nielsen, som midlertidig topchef.

Alm. Brand A/S vil 5. november offentliggøre regnskab for tredje kvartal 2019. Ifølge bestyrelsen vil ændringen i direktionen ikke påvirke selskabets forventninger til regnskabet.

/ritzau/