Tæt på verden: Alle partier har kriminelle kandidater

10. feb 2012
Anklager om mord, kidnapning og afpresning er ikke et problem. Indisk lokalvalg tilbyder vælgerne en stribe kandidater med verserende sager.

Lokalvalget i Uttar Pradesh i Indien er inficeret med kandidater med verserende kriminelle sager imod sig.

En gruppe lokale observatører har fundet 61 kandidater med sager som mord, mordforsøg, kidnapning, røveri eller afpresning imod sig.


Der er over 1.000 kandidater og gruppen har ”kun” analyseret 317 af dem. De er med i konkurrencen om at komme i parlamentet, der styrer Indiens største delstat med 200 millioner indbyggere.

Hvert eneste parti i valget har kandidater med kriminel fortid eller verserende sager. Ud af de 317 analyserede på basis af deres egne indberetninger havde 38 procent verserende sager. For et enkelt parti gælder det over halvdelen af deres kandidater.

Kriminelle

Valget i Uttar Pradesh, der netop er indledt og løber til marts, synes at tiltrække lyssky personager. Tilgangen af mistænkelige personer er stigende. Siden delstatsvalget i 2007 viser det en stigning fra 28 til 38 procent af alle kandidater, skriver Times of India.

Rekordholder i kriminelle sager, altså tiltaler og ikke domfældelser, er politikeren Arum Kumar Singh med 39 sager og 57 seriøse overtrædelser af regler. Han føles af Atiq Ahmad med 44 kriminelle sager, hvoraf 26 overtrædelser.

En del rige folk er tiltrukket af politik. Af de 317 analyserede kandidater er 39 såkaldte crorepatis, hvilket vil sige, at de har værdi til over 10 millioner rupees (1,1 million kroner). I 2007 var kun 22 procent millionærer. Kun en håndfuld var uformuende.

I Uttar Pradesh har nogen stjålet 220 milliarder kroner fra støtte, der skulle gå til fødevarer og energihjælp til fattige. Der er over 60 millioner mennesker, der lever for under 10 kroner om dagen.

Korruption er altid et emne i politik. Og politik kan være en god forretning.

Tæt på verden

En af landets mest erfarne u-landsjournalister, Dan Larsen, skriver nyheder om de fattige lande for Avisen.dk. Danida bidrager til projektet.