Sk__rmbillede_2021-03-24_kl._23.18.03
Alia Naser Saady har oplevet seksuelle krænkelser på jobbet i løbet af de sidste 12 måneder.  Foto: Privatfoto

Alia i opråb om sexkrænkelser på job: 'Vi advarer hinanden om den stive kollega til julefrokosten'

25. mar 2021, 06:00
27-årige Alia Naser Saady er træt af at skulle forholde sig til uønskede seksuelle kommentarer, blikke og berøringer på sin arbejdsplads.

Når unge kvinder og mænd træder ud på arbejdsmarkedet, er uønsket seksuel opmærksomhed ofte en fast del af arbejdsdagen. 

Og de vil ikke finde sig i det længere. 

Sådan lyder budskabet fra 27-årige Alia Naser Saady, der er en af de kvinder, som i en ny undersøgelse fra HK Hovedstaden har svaret ja til, at hun har oplevet seksuelle krænkelser i løbet af de sidste 12 måneder. 

LÆS OGSÅ: Professor 'chokeret' over ny undersøgelse om sexkrænkelser: 'Jeg er alvorligt bekymret' 

Alia Naser Saady arbejder til daglig som virksomhedskonsulent i Storkøbenhavn, og hun har i en række tilfælde været udsat for uønsket seksuel opmærksomhed på sin arbejdsplads.

- Det er som ofte kommentarer om, at jeg ser smuk og eksotisk ud. Men det kan også være helt almindelig "hyggesexisme", som jeg tror, at mange kvinder oplever, siger Alia Naser Saady til A4 Arbejdsmiljø og uddyber:

- Man kan få at vide, at man er hysterisk, hvis man er meget engageret i en opgave. Eller også bliver man bare ikke taget alvorligt, fortæller den 27-årige virksomhedskonsulent og sprogpsykologistuderende. 

- Jeg tror også, at det handler om, at kvinder ikke bliver belønnet for at udvise de samme karaktertræk som mænd. Hvis kvinder er dominerende eller tager teten i en arbejdsssituation, så kan man hurtigt få at vide, at man fylder for meget. Eller at man er akavet, hvis man stiller de svære, men nødvendige spørgsmål, siger Alia Naser Saady. 

Bange for at virke flirtende 

Alia Naser Saady forklarer, at hun selv gør meget for at undgå seksuelt ladede kommentarer eller blikke i løbet af hendes arbejdsdag. 

- Hvis jeg har et møde med klient, sørger jeg altid for at gå med computeren foran mig, så jeg dækker for mit bryst, hvis vi følges ind på kontoret, fortæller Alia Naser Saady. 

- Samtidig vil jeg helst ikke gå på arbejde i tøj, der fremhæver mine kvindelige former, fordi jeg har oplevet, at det inviterer til kommentarer om mit udseende, fortæller hun. 

Jeg har fået at vide fra ældre kolleger, at vi unge er krænkelsesparate, eller at vi bare skal være bedre til at sige fra. Sjovt nok handler det aldrig om, at dem der krænker, skal ændre adfærd
Alia Naser Saady

Ifølge Alia Naser Saady er hun også meget opmærksom på, hvordan hun omgås sine mandlige kollegaer. 

- Jeg tænker meget over, hvordan jeg taler, og om jeg er formel og "maskulin" nok i min fremtoning. For jeg vil for alt i verden ikke virke flirtende. Selvom jeg måske bare forsøger at være venlig og skabe god stemning, siger Alia Naser Saady. 

- Det handler også om, at man hurtigt kan risikere ikke at blive taget seriøst, eller blive set som lalleglad, hvis man udviser for megen glæde i en arbejdssituation, mener virksomhedskonsulenten. 

- I sidste ende er det latterligt, at det er mig, der skal tage hensyn for ikke at blive krænket og ikke omvendt. Men det er svært at ændre en kultur, der virker til at være ret indgroet på arbejdsmarkedet. Så jeg gør nok de her ting for at passe ind, så jeg kan passe mit arbejde i fred, siger Alia Naser Saady. 

Undgår den stive kollega på dansegulvet 

På Alia Naser Saadys arbejdsplads er der flere kvinder end mænd.

Alligevel bruger hun og hendes kvindelige kolleger det, hun beskriver som "meget tid" på at forholde sig til uønsket seksuel opmærksomhed. 

- Det kan for eksempel være, at man advarer hinanden, hvis der er en kollega til julefrokosten, der er blevet for fuld og nærgående på dansegulvet, fortæller Alia Naser Saady. 

Hun oplever dog også, at der er en generationsforskel på hendes arbejdsplads i forhold til spørgsmålet om, hvad grænserne for seksuelle krænkelser går. 

- Jeg har fået at vide fra ældre kolleger, at vi unge er krænkelsesparate, eller at vi bare skal være bedre til at sige fra. Sjovt nok handler det aldrig om, at dem der krænker, skal ændre adfærd, siger Alia Naser Saady. 

Ville aldrig gå til tillidsmanden 

Som A4 Overenskomst tidligere har beskrevet, er det langt de færreste, der i den nye HK-undersøgelse svarer, at de er gået til deres tillidsrepræsentant, hvis de har været udsat for en seksuel krænkelse på arbejdspladsen. 

Alia Naser Saady forklarer også, at hun har undladt at gå til sin tillidsrepræsentant, når hun har oplevet grænseoverskridende seksuel adfærd fra kolleger eller klienter. 

- Jeg har en god tillidsrepræsentant, men jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, som kan være bange for, at deres oplevelse ikke bliver taget alvorligt, siger Alia Naser Saady. 

- Personigt er jeg mest bekymret for at få en kollega fyret for en episode, som måske kan løses ved, at vedkommende bliver mindet om, hvor grænsen går, tilføjer kommunikationskonsulenten. 

Ifølge Alia Naser Saady er løsningen da heller ikke at "dæmonisere" alle, der begår seksuelle krænkelser i arbejdssituationer. 

- Jeg tror ikke på, at alle krænkerne ved, at de har en krænkende adfærd, før de får det at vide. Meget handler om, hvordan vi italesætter krænkende adfærd, og hvordan man bearbejder krænkelser på en arbejdsplads. 

- Derfor er det også ærgerligt, at sexisme-debatten til tider bliver mødt med en træt attitude. For vi arbejder ikke på at løse problemet, hvis vi ignorerer eller bagatelliserer det, fortæller hun.