20180927-104609-A-1920x1279we__2_
- Uden at jeg vil gå i detaljer, så vil jeg sige, at jeg har oplevet at være i mørket og ikke ane, om det nogensinde ville blive lyst igen, siger grevinde Alexandra. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Grevinde Alexandra taler ud om skilsmisserne: 'Ren overlevelse'

22. jul 2020, 21:38
Grevinde Alexandras to skilsmisser har været vidt forskellige, fortæller hun i et interview.

To gange har grevinde Alexandra været gift, og to gange er hun blevet skilt igen.

Den 56-årige grevinde kalder i et interview med Berlingske skilsmisserne for en del af sin 'erfaring' og 'bagage'. 

LÆS OGSÅ: Lærere efter nedlukningen: Giv os større fleksibilitet i fremtiden

Grevinde Alexandra har talt med avisen i forbindelse med, at hendes yngste søn Felix onsdag bliver 18 år. Det er samtidig startskuddet til, at grevinden skal stå på egne ben rent økonomisk, da hun har valgt at frasige sig sine årpenge på 2,6 millioner.

I interviewet åbner hun også lidt op for de to skilsmisser, hun i løbet af sine 25 år i Danmark er gået igennem. Hun var gift med prins Joachim i ti år, mens det efterfølgende ægteskab med filmfotografen Martin Jørgensen gik i stykker efter otte år.

De to skilsmisser har været vidt forskellige, understreger grevinde Alexandra over for Berlingske og fortæller, at hun har 'et super forhold' til prins Joachim, og de to arbejder også godt sammen om opdragelsen af de to prinser, Nikolai og Felix. Anderledes var det med skilsmissen fra Martin Jørgensen.

- Uden at jeg vil gå i detaljer, så vil jeg sige, at jeg har oplevet at være i mørket og ikke ane, om det nogensinde ville blive lyst igen. Men jeg lærte, at selv når man er længst nede i hullet, er der en vej op. Det budskab er så vigtigt, for når man sidder dernede, kan man ikke se lyset. Det er ren overlevelse. Bagefter virker det helt utroligt, at man er kommet igennem det. Men det eneste, der virker, er action – at håndtere det, man står i, siger grevinde Alexandra til Berlingske.

Hun vil gerne give andre det budskab, at der er håb på den anden side og siger samtidig, at hun aldrig har været lykkeligere, end hun er i dag. 

En mand er 'nice to have, ikke need to have,' mener grevinde Alexandra, men hun håber en dag at møde manden i sit liv.