Grevinde Alexandra sagde fredag farvel til veninden Henriette Zobel. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

Berørt Alexandra: "Det er et chok"

21. dec 2019
Grevinde Alexandra deltog fredag i bisættelsen af Henriette Zobel.

- Jeg vil huske hende som en god veninde. Som en, jeg har kendt, lige siden jeg kom til Danmark.

LÆS OGSÅ: Ritt Bjerregaard uhelbredeligt syg: Sådan går det

Sådan sagde en tydeligt berørt grevinde Alexandra til Ekstra Bladet, da hun fredag deltog i bisættelsen af Henriette Zobel.

Den nu 55-årige Grevinde Alexandra kom til Danmark i 1995 og fortalte fredag til avisen, at hun reagerede med chok, da hun fik nyheden om den tidligere designer og fotomodel Henriette Zobels død.

- Det er et chok. Det er ikke en alder at dø - 57 år. Henriette var meget spirituel. Hun kunne godt lide de smukke ting i livet. Naturen, sine børn og sine veninder, sagde grevinde Alexandra til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: DR-vært siger op

Henriette Zobel døde for knap to uger siden. Hun sov stille ind i sin lejlighed i Bredgade i København efter lang tids sygdom.

Hun blev bisat fra Christians Kirke på Christianshavn i København, hvor hendes ven, præsten Flemming Pless, stod for bisættelsen.

Ifølge Ekstra Bladet var flere af Henriette Zobels veninder for berørte til at tale med pressen - heriblandt Caroline Fleming.

Også kongehuset viste Henritte Zobel deres sidste respekt. Både dronning Margrethe og kronprins Frederik og kronprisesse Mary sendte en krans til bisættelsen.

LÆS OGSÅ: Mor fundet død: Nu beder politiet om hjælp