Alexander tjener kassen på Facebook

20. sep 2010
Alexander Frendesen tjener 3000 kr. om måneden på sin Facebookprofil sådan gør han:

Alexander Frendesen har i 7 år arbejdet med hjemmesider og trends på internettet. Nu hjælper han dig med, hvordan man bedst tjener penge på sin Facebook-profil.

Læs også: Hemmelige penge på Facebook

"Det gælder først og fremmest om at finde et emne, der appellerer til så stor en del af den danske befolkning som muligt, altså ikke bare noget, der rammer de 12-18 årige," siger Alexander Frendesen.

Når man har fundet et emne, kan man oprette en gruppe via applikationerne på Facebook. En af Alexanders mest succesfulde grupper var: 'For alle os, der er imod betaling af TV2', som nåede 115.000 medlemmer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Reklamer med relevans

"Når emnet er på plads, så gælder det om at finde nogle reklamer, der har relevans for netop den målgruppe, du arbejder med," fortæller Alexander Frendesen.

"Reklamer kan man finde med hjælp fra flere forskellige ads-firmaer, blandt andet Euroads, MMMedier, IQmedier og mange flere," fortæller Alexander Frendesen.

Keywordet til at få folk til at klikke på reklamerne er: link. Så hvis du har en hjemmeside, eller et andet sted på nettet, hvor det er muligt at linke til reklamen, så gør det.

Jo flere klik jo flere penge

Men man kan også vælge at målrette sine gode ideer til det annoncesystem, der kører i højre side af Facebook-vinduet.

"Man sender en reklame ind til Facebook, og så klikker kunderne ellers løs på reklamerne. Her kan man igen målrette sine reklamer, da Facebook har lavet et tool, så man kan angive hvilke personer på Facebook, man vil sende reklamerne ud til. Her kan man angive køn, seksuel orientering, alder, landsdel, civilstand og så videre.

Alexander Frendesen tjener op til 3000 kroner om måneden på sine reklamer.

Ifølge Forbrugerrådet og en IT-ekspert skal man dog tænke sig godt om, før man kaster sig ud i at tjene penge på Facebook, så der ikke er nogen, der ender med at tjene penge på dig - i stedet for omvendt.