Aldigeneral går under jorden efter kritik

3. jul 2012, 14:30
Direktør Jan Lund nægter at kommentere kritikken af arbejdsforholdene i Aldi. Dermed viderefører han arven fra de tavse tyske Aldistiftere.

Ansatte, der bliver tvunget til at udsætte kollegerne for udspekulerede testkøb, og en butiksrøver, der kalder sikkerheden i Aldi for ”elendig”.

Discountgiganten Aldi har på det seneste været udsat for hård kritik fra fagforeninger, eksperter og konkurrenter i Avisen.dk.

Men det er ikke noget, der får Aldi's direktør i Danmark, Jan Lund, til at tage telefonen.

”Aldi har en politik om aldrig at indgå i drøftelser i medierne,” som Jan Lund tidligere har udtalt i en pressemeddelelse.

Gået under jorden

Aldi-direktøren kom undtagelsesvis med en kommentar, da Avisen.dk skrev historien om, at almindelige ansatte skal alene i banken med op mod 100.000 kroner i kontanter.

”Vi arbejder på en løsning på det der,” lød den kortfattede kommentar.

Men siden da er direktøren gået under jorden igen og svarer hverken på opkald eller sms'er. Det eneste spor efter Jan Lund er hans telefonsvarer. E-mail findes officielt ikke i Aldi-koncernen.

For to måneder siden modtog Avisen.dk en bekræftelse fra Aldi på, at firmaet havde modtaget Avisen.dk's brev med en række spørgsmål til Jan Lund. Her lovede direktøren også at vende tilbage, ”når vi har behandlet deres henvendelse”. Det er endnu ikke sket.

Ingen skal blande sig i Aldis anliggender

Sandsynligvis har Jan Lund ladet sig inspirere af sine tyske overordnede.

I Tyskland er Aldi nemlig også kendt som en særdeles pressesky virksomhed. Aldi's to grundlæggere, Karl Albrecht og nu afdøde Theo Albrecht, har været decideret hemmelighedsfulde.

”Aldis pressestrageti er ret simpel: Den er nemlig at lade være med at sige noget. Logikken er, at der ikke er nogen, der skal blande sig i Aldis anliggender,” siger den tyske Aldi-afhopper Andreas Straub.

Af offentlige billeder af de to stiftere, Albrecht-brødrene, findes der primært gamle, grynede billeder fra 1970'erne. Det seneste pressefoto af de to sammen er taget i 1987.

Det er ikke lykkedes Avisen.dk at få en kommentar fra Jan Lund.