Aldidirektør raser over kritik

18. nov 2011, 15:00
Aldidirektør Jan Lund afviser kritikken af arbejdsforholdene i discountkæden.

Direktøren for Aldi i Danmark, Jan Lund, afviser den kritik af arbejdsforholdene i discountkæden, som HK kommer med på Avisen.dk.

I en pressemeddelelse udsendt af Dansk Erhverv siger han:

”Vi får næsten uden undtagelser grønne smileys efter Arbejdstilsynets besøg.”

”Det skyldes blandt andet, at vi benytter vores distriktschefers hyppige besøg i butikkerne til at sikre, at de foranstaltninger, vi har besluttet os for også bliver effektivt implementeret i alle vore butikker,” siger direktøren.

Han løfter dog ikke sløret for, hvad det er for foranstaltninger, Aldi har implementeret i forhold til arbejdsmiljøet for de ansatte.

Avisen.dk skrev fredag, at Aldi inden for de seneste to år har fået 21 påbud fra Arbejdstilsynet. Det førte til hård kritik fra fagforeningen HK.Nu er direktøren på ferie

Forud for offentliggørelsen af dagens artikler har Avisen.dk hver dag i en uge forsøgt at få en kommentar fra Jan Lund. Også efter offentliggørelsen af artiklerne er direktøren blevet tilbudt at kommentere sagen, men uden noget resultat.

Ifølge pressemeddelelsen fra Dansk Erhverv står Jan Lund 'uforstående overfor den behandling, Aldi er udsat for i medierne'.

”Aldi har en politik om aldrig at indgå i drøftelser i medierne, og en af bagsiderne er nok, at vi heller ikke kan korrigere alle de misforståelser, som også denne historie bygger på,” siger Jan Lund

Avisen.dk har efter offentliggørelsen af pressemeddelelsen fra Dansk Erhverv igen forsøgt at få fat i Jan Lund. Men nu lyder beskeden fra Aldi, at direktøren er på ferie.

Avisen.dk har fortsat en række spørgsmål om arbejdsmiljøet i Aldi til direktør Jan Lund.