Aggressiv og magtliderlig. Er det dig?

29. sep 2011
Sådan opfatter din boss og dine kollegaer dig på jobbet. Find her ud af, hvor du hører til.

Når vi er på job, indtager vi roller, ligesom man også gør inden for hjemmets fire vægge. Din boss og dine kollegaer har uden tvivl et syn på din karakter på arbejdspladsen.

Se her, om det er godt eller skidt - og hvad du kan gøre ved det.

1. Den magtliderlige
Du forsøger altid at komme tæt på cheferne på arbejdspladsen. Du er altid den irriterende medarbejder, der lige skal have lidt ekstra information efter et møde. Og så forsøger du også altid blive ordstyrer.

Det er et irriterende træk for alle på arbejdspladsen. Find ud af, hvorfor du er interesseret i så meget magt. Er det fordi, du gerne vil være chef? Eller er du blot interesseret i at blive bedre til dit job?

2. Den aggressive
Du kommer altid lidt for sent på job. Du udskyder alle opgaver og nedgør gerne dine kollegaer. Det er passivt aggressivt, og du er bestemt ikke populær.

Du bliver nødt til at stille dig selv spørgsmålet, om det her overhovedet er det rigtige job for dig? Skal du omrokeres til en ny stilling, eller skal du helt skifte branche? Noget skal du ihvertfald foretage dig!

3. Den forfængelige
Du elsker at blive smigret. Opmærksomhed er det vigtigste for dig. Når du bliver rost for dit arbejde, så er du gladest. I virkeligheden bliver opmærksomheden vigtigere end selve det arbejde, du udfører.

Dine kollegaer kan få for meget af hele tiden at skulle rose dig. Så pas på. Hvis du ved, du sætter pris på smiger, så giv noget tilbage til de andre på arbejdspladsen.

4. Den tilbagevendende
Du er vild med tryghed og stabilitet. Du søger altid de opgaver, som du føler dig tryg ved - og som du ved, du kan udføre. Dem er du nemlig bedst til.

Du skal ikke kun lave de samme opgaver altid. Du skal udfordres. Ellers bliver du dysset i dvale på jobbet, og hvis en kollega får brug for hjælp til noget, der udfordrer dig, kan du hurtigt komme i klemme.

5. Martyren
Du beklager dig altid. Hvis du kan nikke genkendende til: Jeg gider ikke lave denne opgave, men jeg gør det alligevel, så hører du til her. Den sætning kan forstyrre hele arbejdspladsen, og dine kollegaer kan komme til at føle sig nedværdiget.

Du er på ingen måde elsket på jobbet. Hvis du ikke ændrer på det her, så styrer du direkte mod en fyreseddel. Så tag dig sammen og lad være med at klage over alting.

6. Den afvigende
Du undgår bevidst at klæde dig som de andre på jobbet. Du er et friskt pust, der helst snakker om noget helt andet, end alt det, der bliver opfattet som det gængse. Det kan du nemlig bedst lide.

Selv om du er et friskt pust, så kan du nemt blive opfattet modsat. Nogle vil nemlig reagere ved at støde dig væk. Så du bliver sandsynligvis nødt til at nærme dig de andre lidt mere.

7. Den forvildede
Du skifter altid job og arbejdsopgaver. Du føler dig ikke tilpas noget sted - og så spørger du altid dig selv, om du overhovedet er god til det, du nu laver.

Det er ikke godt, du tvivler så meget på dig selv. Find noget bekræftigelse på arbejdspladsen. I virkeligheden er du sikkert rigtig god til det, du laver.

Kilde: www.chef.se