FREDAGSSPAREGUIDE: Afsløring: Økofusk i Føtex køledisk

28. maj 2010
Føtex påstår, at konventionel kylling er økologisk. Pinligt og pivringe, erkender Føtex.

Tilbud: 1,5 kilo økologisk kylling for 99,95 kr.

Det lyder måske for godt til at være sandt. Det er det også.

Avisen.dk’s spareguide-redaktion har gentagne gange besøgt et af landets mest succesrige Føtex-varehuse - på Vesterbro i København - og afsløret systematisk økofusk i køledisken.

Kylling fra industri-opdræt

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Kyllingen er nemlig slet ikke økologisk, som det hævdes på et stort skilt over køledisken ved indgangen til varehuset. Tværtimod er der tale om konventionel kylling fra industri-opdræt. Pris 99,95 kr. for 1,5 kilo – ligesom prisen for det usynlige økokylling.

Det kunne være en enkelt svipser, men det er det ikke. Tre gange har Avisen.dk dokumenteret løgnen og spurgt de ansvarlige i Føtex, hvorfor forbrugerne skal vildledes.

"Udsolgt"

Hver gang har undskyldningen været, at der tidligere har været økofjerkræ i disken, som er placeret i økologiafdelingen i Føtex. Det har bare været udsolgt, så nu er der kun det konventionelle kylling tilbage, sagde Føtex-folkene.

Skiltet er alle tre gange blevet fjernet, men når Avisen.dk senere har besøgt butikken, har det løgnagtige skilt pludseligt hængt der igen.

"Vi har ikke prøvet at fuske"

Thomas Christensen, varehuschef i Føtex, Vesterbro, er ikke stolt.

"Vi har ikke prøvet at fuske, men der er tale om mangelfuld og beklagelig skiltning over køledisken, der står i forlængelse af vore økologivarer. Vi fjerner omgående køledisken. Den er væk, når vi åbner i morgen," forsikrer Thomas Christensen.

"Der skulle have været økologisk kylling i køleren – i overensstemmelse med skiltet, og det er skuffende, når de medarbejdere, som I har talt med, ikke har fortalt mig om den uheldige skiltning," fortsætter varehuschefen, der dog erkender, at ansvaret er hans.