Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, ser ingen problemer ved Facebook-gruppen. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afsløring: Hemmelig socialdemokratisk gruppe på Facebook

6. feb, 20:22
I en lukket gruppe på det sociale medie Facebook koordinerer medlemmerne likes, delinger og målrettede aktioner mod politiske fjender.

"Socialdemokratiets digitale ambassadører" er navnet på lukket Facebook-gruppe, hvor medlemmerne koordinerer likes, delinger og kommentarer. Gruppen har ifølge beskrivelsen til formål "at sprede socialdemokratiske budskaber, tage sobre politiske debatter i kommentarsporene og gå i rette med bevidst eller ubevidst misinformation om Socialdemokratiet og vores politik", skriver eb.dk

LÆS OGSÅ: Tv-kendis i dyb krise - "Ingen kan lide mig"

Gruppens administratorer opfordrer dog også medlemmerne til at stille og skrive kritiske spørgsmål og kommentarer til socialdemokraternes politiske ærkerivaler fra Venstre. 

Blandt gruppens medlemmer er Karna Henriksen fra Lemvig. Hun forklarer til Ekstra Bladet, at hun er medlem af Socialdemokratiet, og er blevet "puttet ind i Facebook-grupppen".

På spørgsmålet om, hvad hun tænker, der er gruppens formål, svarer hun eb.dk:

- Jeg tænker, at det er en gruppe, der er til for, at man bakker op. En slags digital supportgruppe eller hvad man skal kalde den. Så bliver vi opfordret til at gå ind og like og skrive en kommentar, hvis det er noget, vi kan gå ind for. Men det er jo ikke sådan, at man bliver smidt ud, hvis man ikke gør det. 

Socialdemokratiets politiske ordfører og medieordfører Jesper Petersen ser dog ikke de store problemer ved gruppen. 

- Det er meget almindeligt for en politisk gruppe at organisere sig på en måde, så man effektivt kan udbrede sit politiske budskab, siger han.

LÆS OGSÅ: Dansk familie tjener styrtende på supermarked