Afslørede misbrug: Nu er han fyret

9. jul 2013, 11:37
Medarbejder, der sladrede om kritisable forhold på døgninstitution, er blevet fyret efter pres fra Københavns Kommune.

Den tidligere medarbejder på døgninstitutionen Nexus, der forsynede DR’s 21 Søndag med skjulte optagelser af hashmisbrug, har mistet sit nye job, skriver B.T.

Efter at Jan Rose først mistede sit job på Nexus, der er ejet af Københavns Kommune, blev han ansat af den private organisation Plan B, der arrangerer støttepædagoger for utilpassede unge.

Men Københavns Kommune er hovedkunde hos Plan B, og derfor har kommunen angiveligt presset Plan B til også at fyre Jan Rose.

”Det er dybt grotesk, at Københavns Kommune på den måde pålægger en privat virksomhed at dumpe mig. De har simpelthen fået armen vredet om og er blevet bedt om at afskedige mig. Københavns Kommune er Plan B’s største kunde, og de risikerede at miste penge fremover, hvis ikke de makkede ret. Det er rene mafia-metoder,” siger Jan Rose til B.T.

Han var ifølge avisen netop blevet fastansat efter tre måneders prøveperiode, da han mistede jobbet 1. juli.

”Det har skabt mistillid hos vores samarbejdspartnere i Københavns Kommune, hvilket har resulteret i en omfattende indgriben i min ledelsesret som arbejdsgiver,” lyder det fra lederen af Plan B, Søren Thide, i den nu forhenværende medarbejders opsigelse.

Til B.T. siger han:

”Det er voldsomt ærgerligt. Men det nytter ikke noget, når vi har en samarbejdspartner, som ikke vil lade en af vores ansatte repræsentere dem. Når man driver forretning, så må man af og til trække en vare tilbage, hvis en kunde ikke er tilfreds.”

Københavns Kommune bekræfter overfor B.T., at man har meddelt Plan B, at man ikke ønsker Jan Rose ansat på stedet.

Vi har meddelt Plan B, at vi ikke længere har tillid til en mand, der har krænket vores børn og unge ved at filme dem med skjult kamera. Vi synes, at det er dybt uansvarligt at lukke ham ind på andre af vores institutioner, og derfor har vi bedt dem om at stille med en anden til opgaven. Vi ønsker ikke, at den mand længere varetager opgaver for Københavns Kommune, siger kontorchef Ane K. Christensen fra socialforvaltningen i Københavns Kommune.

Kilde: Bt.dk