Jes Dorph-Petersens stædighed blev et værktøj mod alkohol. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ærlig Jes Dorph om kampen mod alkohol: Det største vendepunkt i mit liv

21. jun 2019, 08:38
Jes Dorph-Petersen har holdt sig fra alkohol i knap fire år.

Jacob Haugaard var den helt store inspiration for Jes Dorph-Petersen i hans kamp mod alkoholismen.

LÆS OGSÅ: Kendt tv-vært flytter sammen med kæresten

Det fortalte den populære tv-vært ifølge B.T., da han var gæst hos Finn Nørbygaard i Radio24syv-programmet "Finnsk terapi".

- Han har været en kæmpe inspiration for mig. Jacob har rettet sit liv ind. Han er holdt op med at drikke. Det skal han være stolt af, og han er en stor inspiration, sagde den 60-årige tv-vært og betegner alkoholmisbruget som en "fælles udfordring", de to har delt.

Han kalder opgøret med alkohol for en "kogevask", som både hans krop og sjæl havde brug for.

Og så sender han en tanke til en omgangskreds, som gjorde ham bevidst om hans tilstand, mens han ikke lægger skjul på, at han ögså besidder de nødvendige ressourcer, der skulle til for at kvitte alkoholen.

- Jeg er meget stædig. Når jeg sætter mig det her for, bliver det min sport og mit mål. Jeg giver fandeme ikke op, fortæller en ærlig Jes Dorph-Petersen.

Han har nu holdt sig fra alkohol i knap fire år, og offentligheden fik for seks år siden et indblik i hans liv, da han i biografien "Dorph - historier fra den anden side", skrev om, hvordan det ene glas rødvin tog det andet, indtil det en dag gik op for ham, at alkoholen havde overtaget hans liv.

- Jeg fandt ud af, at jeg kom til at tage et eller to glas rødvin for meget, og at jeg kom til at indrette mine dage efter at få et glas rødvin, fortalte Jes Dorph Petersen i P3 i forbindelse med udgivelsen af bogen.

Ifølge Se og Hør bliver den folkekære tv-vært på "Go' aften Danmark", indtil han begynder som vært på et nyt aktualitetsprogram på TV 2 sammen med Natascha Crone, Abdel Aziz Mahmoud og Petra Nagel.