Svindlerne lod sig ikke stoppe af, at sikkerheden for anvendelse af Mobilepay blev skærpet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Ældre kvinder franarret mere end en million

22. okt 2019
134 vidner er indkaldt til retssag, hvor tre mænd er tiltalt for omfattende bedrageri. Anklageskriftet indeholder knap 100 forhold.

I en større sag om svindel af ældre kvinder er der ved Retten i Svendborg afsat 15 dage til retssagen, og der er indkaldt omkring 134 vidner.

LÆS OGSÅ: Mark har været forsvundet siden fredag: Politiet efterlyser flere vidner

Sagen går tilbage til 2016 og strækker sig frem til i år, hvor tre mænd nu står anklaget for internetbedrageri for tilsammen mere end en million kroner.

Bedrageriet er især gået ud over ældre kvinder, og ifølge en pressemeddelelse fra Fyns Politi omfatter anklageskriftet knap 100 forhold af bedrageri eller forsøg på bedrageri.

Gerningsmændene tog kontakt til tilfældige personer og "lånte" sig adgang til deres Mobilepay ved at sige, at de havde glemt deres hævekort.

De fortalte, at de ville overføre penge til den forurettedes mobilepay, og fik på den måde ofrene til at betale sig penge.

Når ofrene tjekkede, om der var overført penge via mobilepay, aflurede gerningsmændene koderne, og fik dermed fri adgang til at bruge den forurettedes mobilepay-adgang.

LÆS OGSÅ: 1.000 job i fare: Gigant går konkurs

Justerede metoden

Ifølge pressemeddelelsen fik svindlen bankerne til at skærpe sikkerheden for anvendelse af mobilepay. Men gerningsmændene lod sig ikke stoppe og ændrede i stedet metode.

De gik over til systematisk at lede på Krak efter telefonnumre, hvor navnet indikerede, at der var tale om en ældre borger, navnligt ældre kvinder.

Ofrene blev herefter ringet op af gerningsmændene, der oplyste at være fra NETS eller Danske Bankers Fælles Sikkerhedssystem.

De fortalte derefter, at der foregik mistænkelige transaktioner på offerets konto og bad om person- og bankoplysninger.

Disse oplysninger anvendte gerningsmændene derefter til at hæve penge på kontoen.

LÆS OGSÅ: DF-profil angrebet af kernevælgere på Facebook: ”Simpelthen for dumme”

Konto lænset for 300.000

Ifølge Fyns Politi er der tale om en meget lang række af hævninger, der tilsammen løber op i mere end en million kroner.

I et enkelt tilfælde foregik der hævninger for i alt 300.000 kroner fra den samme konto.

Sagen gik i gang tirsdag, og der forventes dom i slutningen af februar.

LÆS OGSÅ: Britta Nielsen på flugt fra politiet