Et ægtepar fra Sverige blev ikke tilladt adgang til landet, da de ankom med færge til Grenaa. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ægtepar afvist ved færgen: Måtte sejle hjem til Sverige

18. maj 2020, 18:50
Et svensk ægtepar måtte sejle tilbage til Sverige efter at være blevet afvist landgang på dansk grund i Grenaa.

Søndag aften blev et svensk ægtepar afvist at træde i land på dansk grund, da de ankom til Grenaa klokken 22:25 fra Halmstad i Sverige, skriver TV2 Østjylland

LÆS OGSÅ: Svensk minearbejder om jordskælv - "Det lød som en bombe"

Ægteparret oplyste, at de var på vej til Aarhus, men Østjyllands Politi måtte altså afvise dem, hvor efter den 63-årige mand og 59-årige kvinde måtte stige ombord igen og sejle med hjem til Sverige.

- Det er første gang, at vi må nægte nogen at gå i land på færgen her, men ægteparret her blev altså tvunget til at tage hjem igen med samme færge, siger Janni Lundager fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi foretog søndag aften grænsekontrol ved færgen, og det var altså her, at man blandt flere lastbiler og vogntog samt et par enkelte personbiler fandt ud af, at to svenske statsborgere havde sneget sig med ombord.

- Færgen sejler fortsat for godtransport og personer med anerkendelsesværdige formål, så hver gang der sejler en færge i land, så vi skal være der til at foretage grænsekontrol, siger Janni Lundager.

Til politiet oplyste ægteparret, at de ville på besøg hos deres søn i Aarhus. Men et almindeligt familiebesøg mente Østjyllands Politi altså ikke kunne betragtes som et såkaldt anerkendelsesværdigt formål. Ægteparret var angiveligt ikke klar over, at den danske grænse var lukket.

LÆS OGSÅ: Uhyggeligt drama i supermarked