Advarsel: Indkøbsvognen plyndrer dig!

6. nov 2009
Bliver du fattig i supermarkedet, fristes du af brændte mandler, er vinterdækkene dyre? Fem råd, der sparer dig for tid, penge og irritation.

Drop indkøbsvognen

Det er enhver varehuschefs mareridt, når indkøbsvognene holder ude på parkeringspladsen - og ikke ved indgangen til supermarkedet.

Det er der en god grund til.

Med mindre, du har planlagt at hamstre uhyrlige mængder dagligvarer på slagtilbud til vinterens forrådskammer, bør du ved indgangen til supermarkedet snuppe en indkøbskurv og boykotte indkøbsvognen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

For det første sparer du dig selv for tid og irritation, når du slipper for at navigere rundt i gangene med en ustyrlig stålvogn. Men den fede fordel er, at du sparer penge, fordi du med en kurv ikke fristes til at købe alt muligt, du ikke har brug for.

Kurven bliver hurtigt fyldt, mælkesyren svier i underarmene og tvinger dig hurtigt til kassen - uden popcorn, flødeboller, køkkenruller, blomsterbuketter og 12 flasker vin på tilbud - men blot det, der skal til for at overleve.

Brænd dine egne mandler

Julen står allerede for døren, og duften af nybrændte mandler frister i enhver strøggade. Men de koster, så lad dig ikke lokke. Slå i stedet et smut forbi et discountsupermarked. Køb et halv pund mandler og et halvt pund florsukker.

Hjembring varerne og kom dem i en gryde med ¾ dl. koldt vandt. Bring det i kog under omrøring, skru ned for varmen og rør indtil sukkermassen bliver blank og gylden. Når mandlerne er blanke, hældes de ud på en plade smurt med olie. Skil dem ad med en gaffel og lad dem køle af på pladen. Velbekomme: Billige, brændte mandler og velduft i hjemmet.

Sluk for modemmet

I mange hjem er internetforbindelsen tændt i døgndrift. De færreste ved nemlig, at det modem eller den router, der giver os adgang til nettet, bruger mere strøm end en bærbar computer.

Men rådet er ganske simpelt: Bare sluk for det. Ingen bekymring: Når du tænder det ingen, tænder du samtidig for internetadgangen.

Sæt modem, computer og andet it-udstyr på elspareskinne. Så slukker du automatisk for det, når du ikke længere bruger computeren.

Læs også hvorfor der skal alufolie bag radiatoren.


Køb vinterdæk på nettet

Det kan være en god idé at skifte sommerdæk ud med vinterdæk, og ved at købe dem online - også fra udenlandske sites - kan du spare rigtig gode penge - op til 40 pct.

Mange dæk-webshops har en service, som gør det muligt at vælge en dækmontør nær din bopæl. Dækkene leveres til værkstedet, som kontakter dig.

Det koster typisk i nærheden af 100 kr. pr. dæk at få dem forsvarligt monteret. Dækkene sendes ofte fra et lager i Tyskland, der forlanger 175 kroner for at sende fire dæk

Drop skyllemiddel - brug eddike

Skyllemiddel gør tøjet blødt og velduftende, men har også ulemper: Det er dyrt, forurener og indkapsler gammel skidt i tekstilerne, som derfor ikke bliver optimalt rene. Og det lægger en hinde på håndklæder og viskestykker, som får en dårlig tørreevne.

Brug i stedet to spiseskefulde fra køkkenets sure og billige flaske med eddike. Det gør tøjet blødt og løsner rester af sæbe og kalk - og tøjet kommer ikke til at stinke af eddike.

Fredag er sparedag

Det skal ikke være surt at spare. Og når man sparer på noget, skal man ikke kun tjene penge. Det skal gøre livet en smule sjovere og enklere. Det er princippet i Avisen.dk's spareguide, som hver fredag morgen leverer dig fem konkrete sparetips.