Advarsel: Falsk sms fra Bilka i omløb

1. sep 2014, 21:00
Hvis du modtager en sms fra varehuset Bilka om, at du har vundet en konkurrence, bør du slette den øjeblikkeligt.

For tiden florerer en sms fra Bilka med det glædelige budskab, at man har vundet en konkurrence. Alt man skal gøre er, at besvarer beskeden og så lige sende et par personlige oplysninger, skriver tv2.dk.

Teksten er dog alt for god til at være sand. Oplysningerne, du sender retur, bruges i værste fald til at få adgang til din bankkonto og lignende.

De fleste ville nok aldrig sende personlige oplysninger til et fremmed nummer, men beskeden er udstyret med navn på modtageren. Videre bliver man også guidet videre ind på Bilkas hjemmeside, hvilket kan få mange til at tro på ægtheden.

Hos Bilka kender man intet til en sms med den tekst, og pressechef i Dansk Supermarked, Mads Hvitved, tager skarpt afstand fra det:

"Vi kan klart afvise, at vi har noget med det at gøre. Man skal gå en lang bue uden om "konkurrencer", hvor det ser ud til at være for godt til at være sandt. Har vi en konkurrence, findes den direkte på bilka.dk eller vores Facebookside, og ikke via snørklede links og opfordringerne til at indtaste personlige oplysninger," siger han til tv2.dk.

Ifølge tv2 kan en typisk snyde-sms lyder sådan her:

"TILLYKKE Mike!! Du er dagens BILKA-vinder. Indtast hurtigt dine oplysninger på den følgende side for at få dit gavekort fra BILKA i dag! Tilbudet udløber kl.23.59 i aften."

Kilde: tv2.dk