Det er blandt andet demonstrationer, der kan være risikable for smittespredningen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Advarer: Risiko for coronakaos

10. jun 2020, 20:08
I en ny rapport advarer sundhedsmyndighederne nu om risikoen for et regulært coronakaos i sygehusvæsenet i Region Hovedstaden og Region Sjælland hen over sommeren.

Borgerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland skal stramme sig an. Ellers kan sygehusvæsenet gå hen og blive voldsomt overbelastet hen over sommer - med risiko for et regulært sammenbrud til følge.

Sådan lyder advarslen fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut (SSI) i en ny statusrapport over udviklingen af coronavirus i Danmark. Det skriver Berlingske.

Myndighederne råder derfor på det kraftigste danskerne til ikke at begynde at slække på hygiejnen og til ikke at ignorere rådende om at holde afstand.

Ifølge myndighedernes beregninger er det netop god hygiejne og behørig afstand, der, ganske som hidtil, er afgørende faktorer mod at lade coronavirus løbe løbsk.

Ifølge Berlingske vurderer eksperter, at prognosen er langt fra urealistisk, og at myndighedernes advarsler er på sin plads.

- Der er helt klart grund til at tage denne prognose alvorligt. Vi ser, at smittetrykket stiger, og det virker, som om at befolkningen ikke længere tror på, at coronaen kan blusse op igen, siger formanden for Lungeforeningen, Torben Mogensen, til Berlingske.

Formanden henviser til arrangementer som demonstrationer, aktuelt med Black Lives Matter-demonstrationerne rundt omkring i landet, som værende særligt risikable.