Åse blev overvåget og fik skæld ud

9. nov 2010
Gribskov Kommune overvåger sine ansatte. Det fik Åse at mærke.

En irettesættelse. Det fik hjemmehjælperen Åse (hendes navn er redaktionen bekendt), fordi hun vendte for hurtig tilbage fra ruten under en vagt.

At Åse var tilbage fra ruten en time tidligere, kunne den overordnede kun se, fordi Gribskov Kommune har overvågningsudstyr i hjemmeplejens biler.

"Hun kunne se på loggen, at bilen var tilbage på vores hovedcenter en time tidligere. Hun spurgte, hvad jeg havde lavet den sidste time af min vagt," siger Åse.

Skulle hjælpe til

Åse forklarede hende, at hun havde siddet vagt ved nødtelefonen i personalets opholdsrum.

"Hun skældte mig ud og sagde, at jeg burde have hjulpet til i det plejecenter, hvor vores opholdsrum er," siger Åse.

Kommune nægter

Direktør for hjemmeplejen i Gribskov Kommune Karsten Jensen har ellers afvist, at kommunen benytter udstyret til at overvåge de ansatte.

"Men så er det, da underligt, at jeg kan få en skideballe, fordi jeg er hurtigere færdig med min vagt end planlagt. Det er jo kun noget de ved, fordi de har GPS-trackere i bilerne," siger Åse.

Alle er overvåget

Hun fortæller, at hun ikke er den eneste medarbejder, der har haft oplevelsen af, at cheferne overvåger dem.

"Kommunen siger, at udstyret er installeret for hurtigere at kunne hjælpe borgere i nød. Men jeg kan sige - både for mig selv og de andre - at det her drejer sig om at overvåge os. Sådan har de fleste af os det. De har endda forbudt os at købe vand, når vi tanker benzin," siger Åse.

Frygter fyring

Hun fortæller også, at ingen tør stå frem og fortælle, hvordan de rent faktisk har det af frygt for at miste jobbet.

Det er ulovligt, at installere GPS-trackere uden at informere de ansatte skriftligt. Det er også ulovligt at undlade at fortælle dem, at man agter at bruge udstyret til at overvåge dem.

Gribskov Kommune erkender, at den ikke har informeret de ansatte skriftligt.

skjultitel