AaB tæt på Champions League

13. aug 2008
AaB er godt på vej mod millionerne i Champions League efter en sejr på 20 over Kaunas.

Det lugter af Champions League i Aalborg.

AaB fik onsdag aften en sejr på 2-0 over Kaunas fra Litauen, og står med gode muligheder for at spille sig i det forjættede gruppespil i Champions League inden returopgøret om 14 dage.

Resultatet var såre fortjent. AaB var det bedste hold, mens Kaunas først og fremmest var farlige på kvikke kontraer.

God AaB-start

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Første halvleg begyndte med et pænt AaB-pres, men efterhånden fik gæsterne mere styr på spillet, og Kaunas' letbenede spillere havde faktisk flere gode muligheder for at bringe sig i front efter kvikt opspil, når AaB'erne tabte bolden.

Det blev dog ved 0-0 ved pausen, og i anden halvleg var AaB langt mere konsekvent i sit pres. Hjemmeholdet satte sig igen massivt på kampen, og det virkede blot som et spørgsmål om tid, før det skulle lykkes hjemmeholdet at score.

Caca på pletten

AaB-træner Bruce Rioch havde noget overraqskende valgt at sende topscorer Caca på bænken og startede i stedet med nyindkøbte Marek Saganowski i angrebet ved siden af Jeppe Curth. Polakken virkede dog noget tung i sit spil og fik aldrig spillet sig til de helt store chancer.

Efter 66. minutter blev han da også afløst af Caca, der i årets første fire SAS-liga-kampe har vist fornemt spil og scoret tre mål.

Og netop Caca skulle kun bruge fire minutter på banen, før han viste sin målnæse.

Thomas Enevoldsen sendte et indlæg ind i feltet, hvor den lille Caca steg til vejrs og headede bolden ind i kassen. Flot mål men også en temmelig skidt optræden af både den litauiske forsvarsspiller og målmand, der ikke burde have ladet Caca komme så let til sin afslutning.

Jagtede 2-0-mål

Herefter stod der AaB på det hele, og hjemmeholdet havde flere gode muligheder for at bringe sig yderligere foran. Nordjyderne skulle dog helt hen til det 86. minut før det forløsende 2-0-mål kom. Og igen var det med hovedet, da Jeppe Curth flot dirigerede læderet i kassen efter indlæg fra Martin Pedersen.

Det lugter af Champions League i Aalborg.

I 1995 kom holdet med, fordi Dynamo Kiev havde forsøgt at bestikke sine modstandere, men denne gang ser nordjyderne ud til at gøre det selv.

faktaboks