Mogens Lykketoft (S) vil løse klimaproblemerne i stedet for at overlade dem til fremtidige generationer. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

A4 Lyd: Hvordan sikrer vi en social retfærdig klimaomstilling?

27. nov 2019
Mogens Lykketoft (S), Mai Villadsen (EL) og professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet giver i denne podcast deres bud på, hvordan vi sikrer en social retfærdig klimaomstilling i Danmark.

Hvordan sikrer vi som samfund, at klimaomstillingen ikke bliver på bekostning af de svageste grupper i samfundet? Det er blot et enkelt af de spørgsmål, som vi forsøger at få besvaret i denne podcast.

I seks udsendelser følger A4 Lyd de såkaldte 'progressive mødesteder', hvor Tænketanken Cevea stiller ovenstående spørgsmål - og endnu flere - til markante stemmer, politikere og ledende folk i fagbevægelsen.

LYT OGSÅ TIL: A4 Lyd: Er der en fremtid for centrum-venstre?

I dette afsnit taler vi blandt andre med den socialdemokratiske politiker Mogens Lykketoft, Enhedslistens Mai Villadsen og professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet. Her kommer de med deres bud på, hvordan Danmark kommer i land med en socialt retfærdig klimaomstilling, så vi undgår gule veste i gaderne som i Frankrig. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Lyt med her: