83årig dement røg ud i kulden uden overtøj

27. feb 2014, 15:50
Historien om et plejecenter, der sendte talebesværet 63årige kvinde med hjerneblødning alene til undersøgelse, har udløst heftig debat på Facebook. Se de groteske eksempler

Sagen om Vibeke Fischers 63-årige hjerneskadede mor, som plejecenteret sendte alene til undersøgelse på hospitalet, er langt fra den eneste.

Siden Avisen.dk fortalte historien tirsdag, er sagen blevet heftigt debatteret på Facebook. Flere læsere fortæller også deres erfaringer med demente og meget syge ældre, som plejehjem og hjemmepleje har sendt af sted uden ledsager.

Der er blandt andet beretningen om familien, der selv måtte lede efter den demente mor på områdets hospitaler:

”Ganske forfærdeligt. Vi oplevede, at vores noget forvirrede og næsten 90 årige-mor fra plejehjem blev sendt alene på skadestuen om natten efter fald - uden at man gav hospitalet nogen oplysninger om pårørendes tlf.nr., og vi pårørende måtte selv "finde" hende på et af områdets hospitaler, - som blev SÅ glade for min opringning, da min mor kun havde kunnet opgive forkerte tlf.nr. på min søster og mig, og man derfor ikke havde kunnet få fat i os!”

En anden skriver:

”Min mor på 95, stærk dement, næsten blind og døv, blev sendt alene af sted fra plejehjemmet til Herlev sygehus med en brækket hofte.”

Sendt af sted om vinteren uden jakke

En læser har netop oplevet noget lignende med sin 83-årige svigermor, der er dement og kørestolsbruger. Hun bor i ældrebolig med hjemmepleje hver tredje time til alt fra mad, til toiletbesøg og sengelægning. Men hun bliver sendt på hospitalet til undersøgelse alene:

"Denne gang var det helt galt. Hun kom hjemmefra uden overtøj - en kold februardag, og uden fodstøtter på kørestolen - hun har dårlig hofte. Prøv at forestille sig, at blive kørt rundt i kørestol med dårlig hofte og uden fodstøtter, hvor hun skal sidde og løfte benene højt for at de ikke kommer i klemme under kørestolen!

Efterfølgende kontakt til hjemmeplejeleder, som svarer at, de har sandelig ikke personale til at tage sig af dette. De kan jo ikke stå at vente på hun bliver afhentet.
Ja og chaufføren, har heller ikke til opgave at sørge for hverken fodstøtter eller overtøj.
Min kone og jeg var denne gang mødt på sygehuset for at være med til undersøgelsen. Her tog vi imod en meget frysende ældre dame!"