70årige Verner jubler over sit nye job

14. nov 2011
70årige Verner Rasmussen har lige fundet sig et nyt arbejde. Egentlig gik han på efterløn for otte år siden, men det kunne han ikke holde ud.

Verner Rasmussen kan ikke sidde stille. På trods af sine 70 år render han op og ned af trapperne i sit toetageshus i Herlev, og hans mobil ringer hvert andet øjeblik.

”Jeg har aldrig rigtigt siddet stille. Hvorfor skulle jeg så gøre det nu, bare fordi jeg er fyldt 70?” spørger han.

Verner Rasmussen er i godt humør, for han har lige fundet et nyt arbejde. Han skal køre Sjælland tyndt som sælger for en jysk vinduesproducent.

”Skal du også have nye vinduer?” spørger han Avisen.dk's udsendte med et glimt i øjet.

Præget af mange års arbejde som frisør er Verner Rasmussen usædvanligt let at tale med, og håret sidder naturligvis, som det skal – det er imponerende langt for en mand af hans alder.

Noget at stå op til om morgenen

Egentlig gik Verner Rasmussen på efterløn som 62-årig, men det var ikke sagen, og derfor har han siden da haft gang i forskellige projekter for at fylde tiden ud. Nu har han fundet et rigtigt arbejde igen.

”Pengene betyder ikke det store, men jeg skal jo underholdes rent tidsmæssigt. Nu har jeg noget at stå op til om morgenen igen,” siger han og tilføjer:

”Med mit nye arbejde kommer jeg igen ud at snakke med mennesker, og jeg føler, at jeg har en plads i samfundet.”

Lange dage uden arbejde

Verner Rasmussen har været aktiv på arbejdsmarkedet, siden han var ti år gammel. Som 14-årig kom han i lære som frisør, og som 24-årig købte han sin egen salon.

”Jeg har altid arbejdet, og jeg har altid haft et iværksættergen,” siger han.

I salonen snakkede han ofte med kunder, der overvejede at gå på efterløn eller pension.

”Jeg plejede at råde kunderne til at blive ved med at arbejde lidt længere. For hvad skal man lave, når man stopper?”

Verner Rasmussen fungerede som selvstændig frisør, indtil han solgte salonen og gik på efterløn som 62-årig. Det skabte et tomrum.

”Jeg gik og sparkede lidt i jorden, og dagene blev lange. Jeg havde ikke så meget at tage mig til,” husker han.

Verner har ingen slutdato

Derfor gik han i gang med forskellige former for arbejde på deltid ved siden af efterlønnen, og han har også været aktiv i SeniorErhverv, et netværk for jobsøgende over 50 år.

Men det var ikke nok, og derfor er han nu tilbage i arbejde. I en helt anden branche, ganske vist, men 'det er sjovt at prøve', siger Verner Rasmussen.

Trods lidt gigt i fingrene er helbreddet fint – 'jeg tager bare mine vitaminpiller', siger han.

”Jeg bliver ved med at arbejde, så længe jeg synes, det er sjovt. Hvis jeg på et tidspunkt ikke kan køre bil længere, må jeg arbejde per telefon. Der er ikke nogen slutdato.”