700 itjobs hos CSC er flyttet ud på fire år

1. apr 2011, 22:45
Itgiganten CSC har denne weekend hentet 40 indere til landet, som skal overtage danske itjobs. De danske itansatte er på vej i strejke for at forsvare deres overenskomst. Nu skal danskerne selv oplære inderne, der måske snart snupper deres job. 700 itjobs hos CSC er forsvundet på 4 år. De danske ansatte føler sig ydmyget.

En flok af vrede it-ansatte stod klar kl. 7.30 fredag morgen foran it-giganten CSC Danmarks hovedkvarter i Valby i København.

"CSC har hyret indere og vikarer til at overtage strejkeramt arbejde. Det er en grov provokation," siger Bjarke Friborg fra it-forbundet PROSA, der organiserer it-ansatte hos CSC.

Deres arbejde er på vej til Indien, og nu kæmper de for at bevare deres tryghedsaftale, der bl.a. sikrer længere opsigelsesvarsler.

En demonstration med breve, bannere og flyveblade på engelsk er dermed det første, de 40 indere vil møde på deres første arbejdsdag denne fredag hos CSC Danmark.

CSC og forbundet PROSA er i konflikt om overenskomsten. CSC har lockoutet 120 danske it-ansatte, og til juni vil CSC-ansatte, der er medlem af PROSA, strejke.

Derfor har CSC nu hyret 40 indere til at overtage det konfliktramte arbejde.

 

Vikarer til 100.000 kroner om måneden

Desuden er 32 danske, eksterne it-konsulenter blevet ansat som vikarer. De er nu i gang med at blive oplært til at overtage de strejkendes arbejde. Vikarerne skal have mellem 75.000-100.000 kroner om måneden.

Inderne kommer sandsynligvis hertil via Beløbsordningen, oplyser PROSA. De skal derfor have mindst 32.000 kroner i løn om måneden.

Det er de nuværende ansatte, der skal strejke til juni, som er i gang med at oplære vikarer og indere. Og det er ikke en munter tone, der præger de danske fastansatte, der er enten lockoutet eller på vej i strejke.

"De ansatte bliver overvåget af to chefer, imens de oplærer de mennesker, som måske vil overtage deres job permanent om få måneder, hvis de selv fyres," forklarer et PROSA-medlem til Avisen.dk.

En dansk CSC-ansat får mellem 35.000-50.000 kroner om måneden - de fleste får under 50.000 kroner

 

"Vores job er på vej til Indien!"

Men lønnen er ikke det afgørende i denne konflikt, lyder det fra begge parter:

Det her handler om overenskomsten, der for dyr og besværlig, lyder det fra CSC's ledelse:

"Det afgørende for CSC er, at den samlede pakke omkring løn og ansættelsesvilkår er på niveau med det der kræves for, at vi er konkurrencedygtige i markedet. Overtidsbetaling, tillæg, høj fast løn, lønskalaer og tryghedsbestemmelser gør det dyrt for os, at udføre opgaver i Danmark”, siger adm. direktør i CSC Danmark, Carsten Lind.

Han vil have gjort overenskomsten mere fleksibel, så det bliver lettere at fyre folk uden lange opsigelsesvarsler. Som overenskomsten er i øjeblikket har nogle af de danske medarbejdere mere end et års opsigelse via en såkaldt Tryghedsaftale. Derfor er det, ifølge CSC ikke nok med den lønnedgang, som PROSA har tilbudt.

 

700 jobs er udflyttet på 4 år

Ifølge de danske it-ansattes fagforening er der 900 nuværende ansatte, der skal fyres i den kommende tid. Det viser et internt dokument fra CSC.

De sidste fire år er 700 CSC-jobs flyttet til Indien og Litauen, oplyser PROSA. Ledelsen i CSC har under forhandlinger om den nyoverenskomst fremlagt en plan for, at der skal skæres 900 ud af 3500 job i Norden. Af de 3.500 job er 2.300 i Danmark, oplyser PROSA.

"Vores jobs bliver overtaget af Indien, Litauen og Kina - den udvikling kan vi ikke stoppe. Men vi vil bevare vores tryghedsaftale, der sikrer en længere og værdig opsigelsesperiode, inden vi fyres. Så kan vi nå at finde nyt job mm., inden inderne overtager de fleste stillinger," lyder det fra en af de ansatte, der er lockoutet.

KMD har planer om at fyre 35 ansatte. De KMD-ansatte, der står til at modtage en fyreseddel i den kommende tid, vil modtage op til 19 måneders løn i fratrædelses-godtgørelse. Det skyldes en tryghedsaftale, der minder om den CSC har indgået med PROSA, men som CSC nu vil af med og kalder for dyr.

De ansattes fagforening Prosa har tilbudt at forhandle om en reel nedgang i lønnen på, hvad der svarer til 10 procent, men vil ikke opgive tryghedsaftalen, i en tid hvor mange ansatte frygter, at deres job flyttes til udlandet. De ekstra måneders opsigelse skal hjælpe de ansatte videre, når de mister jobbet. Det er nødvendigt at de højtspecialiserede medarbejdere får tid til efteruddanne sig til at kunne søge nye job, mener PROSA.